Velocity Reviews - Computer Hardware Reviews

Velocity Reviews > Newsgroups > Computing > Computer Support > AC97 sound issue- worked fine now Microphone fader does not control microphone level

Reply
Thread Tools

AC97 sound issue- worked fine now Microphone fader does not control microphone level

 
 
joewo
Guest
Posts: n/a
 
      02-07-2007
So my laptop has AC97 sound. It was working fine and then it started
to have a recording issue. The microhpone fader in the Sound Control
icon in the system tray does not control the microphone level. I have
a Logitech headet microphone with noise cancellation. Also when I
record audio there is a ton of static in the background where ther was
none before. i had a pretty clean audio recording prior to this
recording issue. now it seems the microphone is not record as loudly
nor cleanly as it did prior. Prior to what I dont know. My mp3s
play back cleanly and everything else sounds clean but there is still
a ton of static like heavy rain falling as i record via the
microphone. I have the AC97 noise cancellation off as that made me
sound a bit like a robot.

My Skype contacts say my audio level is much less than it was in the
past.

I DO have the 20db microphone boost ON through Windows Sound. When it
is off my voice barely registers.

I ran the Connector Sensing troubleshooter within AC97 Sound Effect
which also resides in the system tray and it shows I do have speakers
connected but it does not see my microphone as being connected but it
is plugged in securely.

is there a way to see what input the micrphone is actually feeding?
I tried to fade down all of the inputs but nothing controlled the
microphone level...the output was controlled by the WAV and MASTER
faders.

any ideas how i can get my sound quality back when i use the
microphone.

thanks


 
Reply With Quote
 
 
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Simple code worked fine with SQL2005, but now has a problem with SQL2000. Radu ASP .Net 8 05-09-2007 12:41 AM
I used ghost to mirror my C: drive, worked fine, but now when I double-click C: in 'my computer' it opens Ghost. wtf??? jeff Computer Support 7 05-08-2005 07:23 PM
eMule worked fine but now eMule Plus doesn't work anymore with Zones Alarm . Ulisse Computer Information 1 11-08-2003 04:42 PM
help with c-media AC97 sound on ECS K7S5A Pro pamelalee383@hotmail.com Computer Support 14 07-26-2003 07:01 AM
How exactly does a background fader script work??? Nick Javascript 2 07-18-2003 08:38 PM



Advertisments