Velocity Reviews - Computer Hardware Reviews

Velocity Reviews > Newsgroups > Computing > Wireless Networking > winxp sp2 install broke my network

Reply
Thread Tools

winxp sp2 install broke my network

 
 
{ M@N }
Guest
Posts: n/a
 
      09-26-2004
Hi,
I just installed win xp sp2 on my laptop and now my wireless network stopped
working. I cannot connect to my other computer in the network nor connect to
the internet. Status of network connection to the laptop seems ok since all
info I can see from my Netgear admin program indicates a good connection. I
have also disabled the xp-firewall. I have no other firewall except in the
router and no antivirussoftware. I have a standalone pc connected to the
network (winxp sp1) and this one is working ok i.e. have access to the
internet. The standalone pc cannot
see the laptop on the network. What should I check?

Thanks for any help.
/Magnus


 
Reply With Quote
 
 
 
 
=?Utf-8?B?bWlr?=
Guest
Posts: n/a
 
      09-27-2004
I had same problems with wireless network, I just uninstalled sp2 and all is
well again.....i turned off xp firewall and installed outpost....very good
firewall and recognises wireless networks...this along with a updated
antivirii prog should be all you need on xp sp1
Mik

"{ M@N }" wrote:

> Hi,
> I just installed win xp sp2 on my laptop and now my wireless network stopped
> working. I cannot connect to my other computer in the network nor connect to
> the internet. Status of network connection to the laptop seems ok since all
> info I can see from my Netgear admin program indicates a good connection. I
> have also disabled the xp-firewall. I have no other firewall except in the
> router and no antivirussoftware. I have a standalone pc connected to the
> network (winxp sp1) and this one is working ok i.e. have access to the
> internet. The standalone pc cannot
> see the laptop on the network. What should I check?
>
> Thanks for any help.
> /Magnus
>
>
>

 
Reply With Quote
 
 
 
 
David Warren
Guest
Posts: n/a
 
      09-27-2004
I have personally had this problem with my Intel Pro 2100 3b wireless
card and linksys router... network was working fine, and right after
installing SP2, my wireless would not work any more. I have seen many
other people in this group that have had similair problems. So far I
have not seen any solutions yet except uninstall SP2 -- which I did
and it started working again.

If anyone found a solution yet.. please post!

David


"{ M@N }" <(E-Mail Removed)> wrote in message news:<uCyAzQ$(E-Mail Removed)>...
> Hi,
> I just installed win xp sp2 on my laptop and now my wireless network stopped
> working. I cannot connect to my other computer in the network nor connect to
> the internet. Status of network connection to the laptop seems ok since all
> info I can see from my Netgear admin program indicates a good connection. I
> have also disabled the xp-firewall. I have no other firewall except in the
> router and no antivirussoftware. I have a standalone pc connected to the
> network (winxp sp1) and this one is working ok i.e. have access to the
> internet. The standalone pc cannot
> see the laptop on the network. What should I check?
>
> Thanks for any help.
> /Magnus

 
Reply With Quote
 
Pavel A.
Guest
Posts: n/a
 
      09-27-2004
First of all check where your laptop gets it's ip address from. Is it correct?

--PA

"{ M@N }" <(E-Mail Removed)> wrote in message news:uCyAzQ$(E-Mail Removed)...
> Hi,
> I just installed win xp sp2 on my laptop and now my wireless network stopped
> working. I cannot connect to my other computer in the network nor connect to
> the internet. Status of network connection to the laptop seems ok since all
> info I can see from my Netgear admin program indicates a good connection. I
> have also disabled the xp-firewall. I have no other firewall except in the
> router and no antivirussoftware. I have a standalone pc connected to the
> network (winxp sp1) and this one is working ok i.e. have access to the
> internet. The standalone pc cannot
> see the laptop on the network. What should I check?
>
> Thanks for any help.
> /Magnus
>
>



 
Reply With Quote
 
Quaoar
Guest
Posts: n/a
 
      09-28-2004
David Warren wrote:
> I have personally had this problem with my Intel Pro 2100 3b wireless
> card and linksys router... network was working fine, and right after
> installing SP2, my wireless would not work any more. I have seen many
> other people in this group that have had similair problems. So far I
> have not seen any solutions yet except uninstall SP2 -- which I did
> and it started working again.
>
> If anyone found a solution yet.. please post!
>
> David
>
>
> "{ M@N }" <(E-Mail Removed)> wrote in message
> news:<uCyAzQ$(E-Mail Removed)>...
>> Hi,
>> I just installed win xp sp2 on my laptop and now my wireless network
>> stopped working. I cannot connect to my other computer in the
>> network nor connect to the internet. Status of network connection to
>> the laptop seems ok since all info I can see from my Netgear admin
>> program indicates a good connection. I have also disabled the
>> xp-firewall. I have no other firewall except in the router and no
>> antivirussoftware. I have a standalone pc connected to the network
>> (winxp sp1) and this one is working ok i.e. have access to the
>> internet. The standalone pc cannot
>> see the laptop on the network. What should I check?
>>
>> Thanks for any help.
>> /Magnus


I've found this on two of five SP2 installs: TCP/IP filtering is locked
down in the Permit Only state, essentially blocking any network
activity. Open the failed connection, TCP/IP properties, General tab,
Advanced Properties, Options tab, TCP/IP filtering properties, Enable
filtering and change Permit Only to Permit All for all ports/protocols.
I believe that this is due to a security center problem with non-sp2
compatible firewalls or anti-virus and the "I'll manage the
settings...".

Q


 
Reply With Quote
 
=?Utf-8?B?SHVnaA==?=
Guest
Posts: n/a
 
      09-28-2004
I had the same problem and went to the Netgear site which suggested:
1. Power down all computers and devices.
2. Restart the Modem, router and computers, in that order.
3. All was well immediately upon re-boot.

"David Warren" wrote:

> I have personally had this problem with my Intel Pro 2100 3b wireless
> card and linksys router... network was working fine, and right after
> installing SP2, my wireless would not work any more. I have seen many
> other people in this group that have had similair problems. So far I
> have not seen any solutions yet except uninstall SP2 -- which I did
> and it started working again.
>
> If anyone found a solution yet.. please post!
>
> David
>
>
> "{ M@N }" <(E-Mail Removed)> wrote in message news:<uCyAzQ$(E-Mail Removed)>...
> > Hi,
> > I just installed win xp sp2 on my laptop and now my wireless network stopped
> > working. I cannot connect to my other computer in the network nor connect to
> > the internet. Status of network connection to the laptop seems ok since all
> > info I can see from my Netgear admin program indicates a good connection. I
> > have also disabled the xp-firewall. I have no other firewall except in the
> > router and no antivirussoftware. I have a standalone pc connected to the
> > network (winxp sp1) and this one is working ok i.e. have access to the
> > internet. The standalone pc cannot
> > see the laptop on the network. What should I check?
> >
> > Thanks for any help.
> > /Magnus

>

 
Reply With Quote
 
=?Utf-8?B?cGxheW15ajUw?=
Guest
Posts: n/a
 
      09-28-2004
I turned off the WZC service after a experiencing the same thing and now
everything works fine. I think that service and my adapter's driver were both
trying to set the configuration and gettinginto a pi**ing contest. I confess
that I don't really know what the ramifications are of turning this service
off.

(FROM MSKB: Windows Zero Configuration (WZC) is the Windows service that
automatically configures 802.11 wireless network devices.)

Sigh. You'd think it would be programmed to recognize when another device
was already handling that only offer (as an option) to take over if it had a
better way of doing it. I'm using a MS wireless adapter for cryin' out loud.

"{ M@N }" wrote:

> Hi,
> I just installed win xp sp2 on my laptop and now my wireless network stopped
> working. I cannot connect to my other computer in the network nor connect to
> the internet. Status of network connection to the laptop seems ok since all
> info I can see from my Netgear admin program indicates a good connection. I
> have also disabled the xp-firewall. I have no other firewall except in the
> router and no antivirussoftware. I have a standalone pc connected to the
> network (winxp sp1) and this one is working ok i.e. have access to the
> internet. The standalone pc cannot
> see the laptop on the network. What should I check?
>
> Thanks for any help.
> /Magnus
>
>
>

 
Reply With Quote
 
=?Utf-8?B?TUNTRSBndXk=?=
Guest
Posts: n/a
 
      09-29-2004
I had the same problem. After installing service pack 2 my netgear wireless
network showed good signal but i couldnt get connection to the internet..
There was a TCP/IP setting that was messed up. I downloaded a winsock.exe
from the microsoft site installed it and all went boooom working all
right..Maybe try it will work


"David Warren" wrote:

> I have personally had this problem with my Intel Pro 2100 3b wireless
> card and linksys router... network was working fine, and right after
> installing SP2, my wireless would not work any more. I have seen many
> other people in this group that have had similair problems. So far I
> have not seen any solutions yet except uninstall SP2 -- which I did
> and it started working again.
>
> If anyone found a solution yet.. please post!
>
> David
>
>
> "{ M@N }" <(E-Mail Removed)> wrote in message news:<uCyAzQ$(E-Mail Removed)>...
> > Hi,
> > I just installed win xp sp2 on my laptop and now my wireless network stopped
> > working. I cannot connect to my other computer in the network nor connect to
> > the internet. Status of network connection to the laptop seems ok since all
> > info I can see from my Netgear admin program indicates a good connection. I
> > have also disabled the xp-firewall. I have no other firewall except in the
> > router and no antivirussoftware. I have a standalone pc connected to the
> > network (winxp sp1) and this one is working ok i.e. have access to the
> > internet. The standalone pc cannot
> > see the laptop on the network. What should I check?
> >
> > Thanks for any help.
> > /Magnus

>

 
Reply With Quote
 
Peter Bui[MS]
Guest
Posts: n/a
 
      10-04-2004
Hi M@N,

The most likely reason why you may be experiencing this issue is due to
incompatibilities between the driver for your wireless adapter and SP2.
Please let me
know vendor and model your wireless adapter is from, as well as what driver
version it is using. I can also make a more detailed diagnosis if you
supply wireless logs. You can do this by:

1.. Start -> Run -> CMD
2.. type: netsh ras set tra * ena
3.. Reboot your machine to clean state
4.. Take note of the time and reproduce your wireless problem
5.. Navigate to your %windir%\tracing directory
6.. Send the following log files as attachments to
http://www.velocityreviews.com/forums/(E-Mail Removed):
1.. wzctrace.log
2.. eapol.log
3.. rastls.log
4.. wzcdlg.log
5.. netman.log
6.. netshell..log
5. Plus any of the .old version of these files if they exist (e.g.
wzctrace.old, eapol.old)

Please include the specific time of your repro with your reply

Peter Bui
Microsoft Corporation

This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.

"{ M@N }" <(E-Mail Removed)> wrote in message
news:uCyAzQ$(E-Mail Removed)...
> Hi,
> I just installed win xp sp2 on my laptop and now my wireless network
> stopped
> working. I cannot connect to my other computer in the network nor connect
> to
> the internet. Status of network connection to the laptop seems ok since
> all
> info I can see from my Netgear admin program indicates a good connection.
> I
> have also disabled the xp-firewall. I have no other firewall except in the
> router and no antivirussoftware. I have a standalone pc connected to the
> network (winxp sp1) and this one is working ok i.e. have access to the
> internet. The standalone pc cannot
> see the laptop on the network. What should I check?
>
> Thanks for any help.
> /Magnus
>
>



 
Reply With Quote
 
 
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Slipstreaming winxp 64 sp2 into Winxp 64 Kue2 Windows 64bit 10 03-17-2007 12:13 AM
Calendars overlap : IE SP2 ; WinXP SP2 Likhith Areekkal ASP .Net Web Services 0 12-23-2004 02:58 AM
Task Manager in WinXP broke? Paul Welch Computer Support 1 11-30-2004 02:56 PM
SP2 or VS 2005 Broke Local Debugging? =?Utf-8?B?Q29saW4=?= ASP .Net 7 08-29-2004 05:01 PM
xp sp2 broke my temp folder? Jeff Computer Support 1 08-23-2004 09:01 PM



Advertisments