Velocity Reviews - Computer Hardware Reviews

Velocity Reviews > Newsgroups > Programming > ASP .Net > WebService Problem on Windows Server 2003

Reply
Thread Tools

WebService Problem on Windows Server 2003

 
 
Mahesh Devjibhai Dhola
Guest
Posts: n/a
 
      12-03-2006
Hi,
Scenario:
The webservice was developed on windows 2000 Pro and deployed previously on windows XP pro for testing. We have tested for many days. The client for that service was 30+ and accessing the webservice each min. It was working 100% fine.

Problem:
But now in actual deployment, we have deployed webservice in Win Server 2003 and we have used all the default configurations. Now the clients are accessing that service the same way and its working fine. But sometimes, in the same usage mentioned above, few clients gets disconnected in consuming service. The time-out or sometimes The underlying connection was closed exception occurs. Daily, 5-10 clients gets this problem once or twice randomly.

Please help me to get rid of this, I have tried many things logically, from net etc and basic all type of solutions i applied but nothing is working.

Configurations:
- Server: Windows 2003 server, SP1, .Net 1.1, .Net 1.1 SP1
- Client: Windows XP Home, SP2, .Net 1.1, .Net 1.1 SP1

Thanks in advance,
Mahesh Devjibhai Dhola
 
Reply With Quote
 
 
 
 
Masudur
Guest
Posts: n/a
 
      12-03-2006

Mahesh Devjibhai Dhola wrote:
> Hi,
> Scenario:
> The webservice was developed on windows 2000 Pro and deployed previously on windows XP pro for testing. We have tested for many days. The client for that service was 30+ and accessing the webservice each min. It was working 100% fine.
>
> Problem:
> But now in actual deployment, we have deployed webservice in Win Server 2003 and we have used all the default configurations. Now the clients are accessing that service the same way and its working fine. But sometimes, in the same usage mentioned above, few clients gets disconnected in consuming service. The time-out or sometimes The underlying connection was closed exception occurs. Daily, 5-10 clients gets this problem once or twice randomly.
>
> Please help me to get rid of this, I have tried many things logically, from net etc and basic all type of solutions i applied but nothing is working.
>
> Configurations:
> - Server: Windows 2003 server, SP1, .Net 1.1, .Net 1.1 SP1
> - Client: Windows XP Home, SP2, .Net 1.1, .Net 1.1 SP1
>
> Thanks in advance,
> Mahesh Devjibhai Dhola
> ------=_NextPart_000_000D_01C716F4.49EC4240
> Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1
> Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
> X-Google-AttachSize: 2037
>
> <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
> <HTML><HEAD>
> <META http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=iso-8859-1">
> <META content="MSHTML 6.00.2800.1528" name=GENERATOR>
> <STYLE></STYLE>
> </HEAD>
> <BODY>
> <DIV><FONT face=Arial size=2>Hi,</FONT></DIV>
> <DIV><FONT face=Arial size=2>Scenario: <BR>The webservice was developed on
> windows 2000 Pro and deployed previously on windows XP pro for testing. We have
> tested for many days. The client for that service was 30+ and accessing the
> webservice each min. It was working 100% fine.</FONT></DIV>
> <DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
> <DIV><FONT face=Arial size=2>Problem: </FONT></DIV>
> <DIV><FONT face=Arial size=2>But now in actual deployment, we have deployed
> webservice in Win Server 2003 and we have used all the default configurations.
> Now the clients are accessing that service the same way and its working fine.
> <U>But sometimes, in the same usage mentioned above, few clients gets
> disconnected in consuming service. The time-out or sometimes The underlying
> connection was closed exception occurs. Daily, 5-10 clients gets this problem
> once or twice randomly.</U></FONT></DIV>
> <DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
> <DIV><FONT face=Arial size=2>Please help me to get rid of this, I have tried
> many things logically, from net etc and basic all type of solutions i applied
> but nothing is working.</FONT></DIV>
> <DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
> <DIV><FONT face=Arial size=2>Configurations:</FONT></DIV>
> <DIV><FONT face=Arial size=2>- Server: Windows 2003 server, SP1, .Net 1.1, .Net
> 1.1 SP1</FONT></DIV>
> <DIV><FONT face=Arial size=2>- Client: Windows XP Home, SP2, .Net 1.1, .Net 1.1
> SP1</FONT></DIV>
> <DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
> <DIV><FONT face=Arial size=2>Thanks in advance,</FONT></DIV>
> <DIV><FONT face=Arial size=2>Mahesh Devjibhai Dhola</FONT></DIV></BODY></HTML>
>
> ------=_NextPart_000_000D_01C716F4.49EC4240--



Hi.....
Please try change the machine.config properties
go to
C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\ [Your Version .. could be 2.0 or
1.1 ] \CONFIG
and edit the machine.config

look for "httpRuntime" element
set the default timeout ... request size etc to required....

appRequestQueueLimit="1000" or more..
executionTimeout="255" or more...

Then test again

Hope it will solve the problem.

Thanks
Md. Masudur Rahman
Kaz Software Ltd.
www.kaz.com.bd

 
Reply With Quote
 
 
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Webservice not working in Windows server 2003, .NET 1.1 Ghanashyam ASP .Net Web Services 0 04-19-2006 04:15 AM
Windows server SBS cost less then Windows Server 2003 Steve Benson Computer Support 4 08-26-2005 05:29 PM
Windows 2003, SQL Server 2000 and Webservice Adnan Hebibovic ASP .Net Web Services 3 01-28-2005 01:58 AM
Windows 2003 Server or Exchange Server 2003 first????? Ozzie MCSA 1 11-30-2004 01:10 AM
WebService on Java server versus WebService on .NET Mr. x Java 2 10-09-2003 11:21 PM



Advertisments