Velocity Reviews - Computer Hardware Reviews

Velocity Reviews > Newsgroups > Programming > ASP .Net > VS8 bug? something corrupted my Default.aspx

Reply
Thread Tools

VS8 bug? something corrupted my Default.aspx

 
 
Beemer Biker
Guest
Posts: n/a
 
      11-15-2006
I started seeing huge amounts of error messages such as "Validation (XHTML
1.0 Transitional):" Element schema is not supported". There was nothing
wrong with that for 3 weeks and suddenly there is.

======check out this bug=========

OK: I have the following code and the phrase khaki is underlined in red as
VS8 thinks something is wrong:

<input id= .... height: 24px; background-color: khaki;"
<input id= .... height: 24px; background-color: khaki;"

the error message on hitting F5 is (there are two of them)
========two identical error messages about khaki being wrong=====
Error 68 CSS validation: 'khaki' is not a valid value for property
'background-color'.
C:\projects\Projects\R9619_NChannelDetection\VS200 5_WebSite\Default.aspx 323
==== BTW, khaki was correctly colored even though the error says it is
invalid=====

OK, i change the *FIRST* khaki to blue, now VS show the following error
message (note the mis-spelling of background)

Error 67 CSS validation: 'khaki' is not a valid value for property
'ackground-color:'.
C:\projects\Projects\R9619_NChannelDetection\VS200 5_WebSite\Default.aspx 323

====== VS8 improperly removed the letter "b" from the phrase
background-color

OK, I then renamed Default.aspx to d.bin and opened it up with wordpad. I
see about 10 strange japanese/chinese characters scattered about my source
code seemingly at random locations:
http://stateson.net/pub/bug1.jpg
http://stateson.net/pub/bug2.jpg

I paste that strange character into notepad and try to save it and I am told
it is unicode and the formatting will be lost. OK, i see where encoding is
specified as utf-8 so possibly those character belong in my file? If so,
why are they seemingly at random location? Maybe I should get rid of them.
Some are exactly in the middle of a phrase, others are off by themselves.
For example, "VerticalAlign" the t is a strange chinese character. It only
shows up in wordpad. I dont see the "t". If I delete the strange character
then I am missing the "t" If I put a 't' back in, it shows up as a 't' and
not a strange character.

Also are they really there? I ran d.bin thru a hexdump "C" utility that
uses getch() and prints the hex value and where those strange characters
were (in Default.aspx), I only see spaces in my hex dump. None of those
characters show up. Nor do they show up if I use notepad to open d.bin,
only if I use wordpad to open d.bin (or Default.aspx)

====================bug continued==============

I go back to the first color: "blue" and change it to a color that has 5
letters instead of 4 and suddenly I now get the correct 'khaki' is not a
valid value for property 'background-color:'
====VS8 has now properly spelled background======

...anyway, I am clueless how to fix this. Probably will delete the entire
panel and/or work backwards to where all those error messages about "Element
xxxx is not supported" are gone.


 
Reply With Quote
 
 
 
 
David Wier
Guest
Posts: n/a
 
      11-15-2006
I've experienced this in some larger products, myself, also.
If you go back to the Design View for that page, then build and run, those
errors disappear for me....haven't had time to search for the reasons why
yet.

--
David Wier
MVP/ASPInsider
http://aspnet101.com
http://aspexpress.com



"Beemer Biker" <(E-Mail Removed)> wrote in message
news:(E-Mail Removed)...
> I started seeing huge amounts of error messages such as "Validation

(XHTML
> 1.0 Transitional):" Element schema is not supported". There was nothing
> wrong with that for 3 weeks and suddenly there is.
>
> ======check out this bug=========
>
> OK: I have the following code and the phrase khaki is underlined in red

as
> VS8 thinks something is wrong:
>
> <input id= .... height: 24px; background-color: khaki;"
> <input id= .... height: 24px; background-color: khaki;"
>
> the error message on hitting F5 is (there are two of them)
> ========two identical error messages about khaki being wrong=====
> Error 68 CSS validation: 'khaki' is not a valid value for property
> 'background-color'.
> C:\projects\Projects\R9619_NChannelDetection\VS200 5_WebSite\Default.aspx

323
> ==== BTW, khaki was correctly colored even though the error says it is
> invalid=====
>
> OK, i change the *FIRST* khaki to blue, now VS show the following error
> message (note the mis-spelling of background)
>
> Error 67 CSS validation: 'khaki' is not a valid value for property
> 'ackground-color:'.
> C:\projects\Projects\R9619_NChannelDetection\VS200 5_WebSite\Default.aspx

323
>
> ====== VS8 improperly removed the letter "b" from the phrase
> background-color
>
> OK, I then renamed Default.aspx to d.bin and opened it up with wordpad. I
> see about 10 strange japanese/chinese characters scattered about my source
> code seemingly at random locations:
> http://stateson.net/pub/bug1.jpg
> http://stateson.net/pub/bug2.jpg
>
> I paste that strange character into notepad and try to save it and I am

told
> it is unicode and the formatting will be lost. OK, i see where encoding

is
> specified as utf-8 so possibly those character belong in my file? If so,
> why are they seemingly at random location? Maybe I should get rid of

them.
> Some are exactly in the middle of a phrase, others are off by themselves.
> For example, "VerticalAlign" the t is a strange chinese character. It

only
> shows up in wordpad. I dont see the "t". If I delete the strange

character
> then I am missing the "t" If I put a 't' back in, it shows up as a 't'

and
> not a strange character.
>
> Also are they really there? I ran d.bin thru a hexdump "C" utility that
> uses getch() and prints the hex value and where those strange characters
> were (in Default.aspx), I only see spaces in my hex dump. None of those
> characters show up. Nor do they show up if I use notepad to open d.bin,
> only if I use wordpad to open d.bin (or Default.aspx)
>
> ====================bug continued==============
>
> I go back to the first color: "blue" and change it to a color that has 5
> letters instead of 4 and suddenly I now get the correct 'khaki' is not a
> valid value for property 'background-color:'
> ====VS8 has now properly spelled background======
>
> ..anyway, I am clueless how to fix this. Probably will delete the entire
> panel and/or work backwards to where all those error messages about

"Element
> xxxx is not supported" are gone.
>
>



 
Reply With Quote
 
 
 
 
bruce barker \(sqlwork.com\)
Guest
Posts: n/a
 
      11-15-2006
xhtml does not supprt any named colors, thus the message. neither IE nor
firefox are xhtml browsers, so they support named colors (even when the html
is specified as xhtml). you probably added the xhtml doc tag which turns on
validation. you can ignore these errors, as the browser does, or fix them
up.

-- bruce (sqlwork.cm)


"Beemer Biker" <(E-Mail Removed)> wrote in message
news:(E-Mail Removed)...
>I started seeing huge amounts of error messages such as "Validation (XHTML
>1.0 Transitional):" Element schema is not supported". There was nothing
>wrong with that for 3 weeks and suddenly there is.
>
> ======check out this bug=========
>
> OK: I have the following code and the phrase khaki is underlined in red
> as VS8 thinks something is wrong:
>
> <input id= .... height: 24px; background-color: khaki;"
> <input id= .... height: 24px; background-color: khaki;"
>
> the error message on hitting F5 is (there are two of them)
> ========two identical error messages about khaki being wrong=====
> Error 68 CSS validation: 'khaki' is not a valid value for property
> 'background-color'.
> C:\projects\Projects\R9619_NChannelDetection\VS200 5_WebSite\Default.aspx
> 323
> ==== BTW, khaki was correctly colored even though the error says it is
> invalid=====
>
> OK, i change the *FIRST* khaki to blue, now VS show the following error
> message (note the mis-spelling of background)
>
> Error 67 CSS validation: 'khaki' is not a valid value for property
> 'ackground-color:'.
> C:\projects\Projects\R9619_NChannelDetection\VS200 5_WebSite\Default.aspx
> 323
>
> ====== VS8 improperly removed the letter "b" from the phrase
> background-color
>
> OK, I then renamed Default.aspx to d.bin and opened it up with wordpad. I
> see about 10 strange japanese/chinese characters scattered about my source
> code seemingly at random locations:
> http://stateson.net/pub/bug1.jpg
> http://stateson.net/pub/bug2.jpg
>
> I paste that strange character into notepad and try to save it and I am
> told it is unicode and the formatting will be lost. OK, i see where
> encoding is specified as utf-8 so possibly those character belong in my
> file? If so, why are they seemingly at random location? Maybe I should
> get rid of them. Some are exactly in the middle of a phrase, others are
> off by themselves. For example, "VerticalAlign" the t is a strange chinese
> character. It only shows up in wordpad. I dont see the "t". If I delete
> the strange character then I am missing the "t" If I put a 't' back in,
> it shows up as a 't' and not a strange character.
>
> Also are they really there? I ran d.bin thru a hexdump "C" utility that
> uses getch() and prints the hex value and where those strange characters
> were (in Default.aspx), I only see spaces in my hex dump. None of those
> characters show up. Nor do they show up if I use notepad to open d.bin,
> only if I use wordpad to open d.bin (or Default.aspx)
>
> ====================bug continued==============
>
> I go back to the first color: "blue" and change it to a color that has 5
> letters instead of 4 and suddenly I now get the correct 'khaki' is not a
> valid value for property 'background-color:'
> ====VS8 has now properly spelled background======
>
> ..anyway, I am clueless how to fix this. Probably will delete the entire
> panel and/or work backwards to where all those error messages about
> "Element xxxx is not supported" are gone.
>
>



 
Reply With Quote
 
Beemer Biker
Guest
Posts: n/a
 
      11-15-2006
Thanks David and Bruce. Switching to design and back can clear error
messages and named colors actually work but are flagged as errors during
validation using xhtml 1.0

1. Got rid of the strange chinese characters by deleteing them and
replaceing them with the correct character. When I saved Default.aspx from
wordpad (where I did the editing) I was warning the format was being lost.
I do not know how they got in the code in the first place and the
mis-spelling of "ackground-color" is a VS8 bug I would think irregardless.
All pages works fine without those strange characters.

2. Got rid of all the error messages. Some time ago we installed 3rd party
postgresql drivers and a few days ago admin found the drivers would cost $99
so I uninstalled them. Seems the uninstall didnt remove schema code from
the page that was put in when I was evaluating their sql objects. I didnt
actually use them in my design so I assume that is why the pages all work ok
(they are never executed).

So admin saved $99 for the license cost, but paid much more than that in
my debug time figuring out what was going wrong. Nice.


I would think that if the validator is set to 1.0 and the doc is 1.0, then
the style designer would gray out "named colors" as an option???? blue and
green can be named, but khaki cannot ???? Anyway I can compile and run
without any errors.

--
================================================== =====================
Beemer Biker joestateson at grandecom dot net
http://TipsForTheComputingImpaired.com
http://ResearchRiders.org Ask about my 99'R1100RT
================================================== =====================



 
Reply With Quote
 
 
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sapphire EDGE VS8 Becky Front Page News 0 03-12-2013 04:37 PM
877W failed IOS upgrade, corrupted file or something else? Lea GRIS Cisco 4 09-05-2008 12:46 PM
XPath query for <?define something="something" ?> Pekka Järvinen XML 2 04-29-2008 08:12 PM
umm... something... template(s)... something else... pointer(s)... and such... 0.o yah, I'm hopeless and clueless o.0 C++ 4 10-13-2004 10:34 PM
JVM, JRE or something else? Browsers corrupted Phil Powell Java 1 12-23-2003 05:37 AM



Advertisments