Velocity Reviews - Computer Hardware Reviews

Velocity Reviews > Newsgroups > Programming > Python > linking errors with debug build of Python2.4.3

Reply
Thread Tools

linking errors with debug build of Python2.4.3

 
 
Martin Wiechert
Guest
Posts: n/a
 
      05-24-2006
Hi list,

I've created a fresh build of Python 2.4.3 using the following configuration

$ ./configure --with-pydebug --prefix=/usr/local/debug --enable-shared
--with-fpectl --with-signal-module

in particular I used --with-pydebug.

Now when I start the interpreter some dynamically loaded modules do not see
debug-related symbols:

$ /usr/local/debug/bin/python
Python 2.4.3 (#1, May 12 2006, 05:35:54)
[GCC 4.1.0 (SUSE Linux)] on linux2
Type "help", "copyright", "credits" or "license" for more information.
Traceback (most recent call last):
File "/etc/pythonstart", line 7, in ?
import readline
ImportError: /usr/local/debug/lib/python2.4/lib-dynload/readline.so: undefined
symbol: _Py_RefTotal
>>>


I've attached a shell session with the outputs of ldd and nm on readline.so

What did I do wrong?
My System is SuSE Linux 10.1 on Intel.

Any help would be much appreciated.

Thanks, Martin.

 
Reply With Quote
 
 
 
 
nnorwitz@gmail.com
Guest
Posts: n/a
 
      05-28-2006
Martin Wiechert wrote:
> Hi list,
>
> I've created a fresh build of Python 2.4.3 using the following configuration
>
> $ ./configure --with-pydebug --prefix=/usr/local/debug --enable-shared
> --with-fpectl --with-signal-module
>
> What did I do wrong?


Try with just: ./configure --with-pydebug --prefix=/usr/local/debug

I think the problem is --enable-shared. I'm not sure what you are
doing, but you probably don't need the other options. The signal
module should always be built, I've never even seen the
--with-signal-module option.

n

 
Reply With Quote
 
 
 
 
Martin Wiechert
Guest
Posts: n/a
 
      06-04-2006
You were right, leaving out --with-pydebug did the trick.

Thanks, Martin


On Sunday 28 May 2006 03:53, http://www.velocityreviews.com/forums/(E-Mail Removed) wrote:
> Martin Wiechert wrote:
> > Hi list,
> >
> > I've created a fresh build of Python 2.4.3 using the following
> > configuration
> >
> > $ ./configure --with-pydebug --prefix=/usr/local/debug --enable-shared
> > --with-fpectl --with-signal-module
> >
> > What did I do wrong?

>
> Try with just: ./configure --with-pydebug --prefix=/usr/local/debug
>
> I think the problem is --enable-shared. I'm not sure what you are
> doing, but you probably don't need the other options. The signal
> module should always be built, I've never even seen the
> --with-signal-module option.
>
> n

 
Reply With Quote
 
Martin Wiechert
Guest
Posts: n/a
 
      06-05-2006
Nonsense! I meant leaving out --enable-shared.

On Sunday 04 June 2006 16:17, Martin Wiechert wrote:
> You were right, leaving out --with-pydebug did the trick.
>
> Thanks, Martin
>
> On Sunday 28 May 2006 03:53, (E-Mail Removed) wrote:
> > Martin Wiechert wrote:
> > > Hi list,
> > >
> > > I've created a fresh build of Python 2.4.3 using the following
> > > configuration
> > >
> > > $ ./configure --with-pydebug --prefix=/usr/local/debug --enable-shared
> > > --with-fpectl --with-signal-module
> > >
> > > What did I do wrong?

> >
> > Try with just: ./configure --with-pydebug --prefix=/usr/local/debug
> >
> > I think the problem is --enable-shared. I'm not sure what you are
> > doing, but you probably don't need the other options. The signal
> > module should always be built, I've never even seen the
> > --with-signal-module option.
> >
> > n

 
Reply With Quote
 
 
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Website won't build -- build failed with no errors, warnings or messages (VS2005) ASP .Net 6 05-19-2012 11:49 AM
VB.Net- 0 Build Errors, but I am prompted that there were build errors? Lance Wynn ASP .Net 1 02-03-2008 12:20 AM
Not Buid errors when build, yes build erros when deploy, why? Pedro Mir ASP .Net 2 06-20-2006 02:26 AM
SWsoft Acronis Disk Director Suite 9.0 Build 508, Acronis OS Selector 8.0 Build 917, Acronis Partition Expert 2003 Build 292, Acronis Power Utilities 2004 Build 502, F-SECURE.ANTI vIRUS.PROXY v1.10.17.WINALL, F-SECURE.ANTI vIRUS v5.50.10260 for CITRI vvcd Computer Support 0 09-25-2004 01:38 AM
Errors, errors, errors Mark Goldin ASP .Net 2 01-17-2004 08:05 PM



Advertisments