Velocity Reviews - Computer Hardware Reviews

Velocity Reviews > Newsgroups > Computing > Cisco > Cat4003 probs with 1000bT GBIC

Reply
Thread Tools

Cat4003 probs with 1000bT GBIC

 
 
Hoosier Daddy
Guest
Posts: n/a
 
      05-24-2004
I am attempting to install a 1000bT GBIC module (MODEL WS-G5483) in a
Cat4003. I am using the GBIC slots on the WS-X4232-L3. This module
appears on the hardware compatibility list, the only caveat being that
CatOS 7.2 or greater be running.

The GBIC is not being recognized, and I have a couple concerns:
First, the error messages:

2004 May 24 13:40:28 %SYS-4-P2_WARN: 1/Tag 101 on packet from
00:02:4b:93:f6:09
port 2/1, but port's native vlan is 1
2004 May 24 13:42:22 %SYS-4-P2_WARN: 1/Tag 102 on packet from
00:02:4b:93:f6:0a
port 2/2, but port's native vlan is 1

I looked them up on Cisco's site and it eluded to a misconfiguration
of 802.1Q trunks. So, I did the all-powerful "clear config all" (not
in production yet) and still got the errors. The only connection to
the 4003 was my console rollover cable - no network activity. These
messages were occuring BEFORE I tried to install the GBIC.

My next concern is if I have a viable version of CatOS for a
Supervisor I engine. (I only have guest CCO status and can't seem to
get ANYWHERE on their site any more).

Thanks for any and all suggestions,

Joe Q.

Here's the 411 on the software:

Console> (enable) sh version
WS-C4003 Software, Version NmpSW: 8.1(1)
Copyright (c) 1995-2003 by Cisco Systems, Inc.
NMP S/W compiled on Jul 10 2003, 16:03:12
GSP S/W compiled on Jul 10 2003, 13:59:37

System Bootstrap Version: 6.1(5)

Hardware Version: 2.1 Model: WS-C4003 Serial #: JAE044205FR

Mod Port Model Serial # Versions
--- ---- ------------------ --------------------
-------------------------------
--
1 0 WS-X4012 JAE044205FR Hw : 2.1
Gsp: 8.1(1.0)
Nmp: 8.1(1)
2 34 WS-X4232-L3 JAB044204GN Hw : 1.5
 
Reply With Quote
 
 
 
 
Andrey Tarasov
Guest
Posts: n/a
 
      05-24-2004
Hello, Hoosier!
You wrote on 24 May 2004 11:55:15 -0700:

HD> I am attempting to install a 1000bT GBIC module (MODEL
HD> WS-G5483) in a
HD> Cat4003. I am using the GBIC slots on the WS-X4232-L3. This
HD> module appears on the hardware compatibility list, the only
HD> caveat being that
HD> CatOS 7.2 or greater be running.

Well, WS-X4232-L3 is running IOS - it's a layer 3 module for Catalyst 4000
switches. Two GigE ports on front panel of this module is router ports, not
switch ports. So in order to use 1000T GBIC you need to find IOS for WS-X4232-L3
which supports it.

Two GigE you can see in CatOS config is connection from L3 module to backplane.
There is a document on cisco.com with details.

With best regards,
Andrey.

 
Reply With Quote
 
 
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ATI Graphics probs, DVICO FUSION DUAL DGITAL probs, and X64 =?Utf-8?B?Tmljaw==?= Windows 64bit 0 01-09-2006 04:29 AM
Interconnection between CAT4003 and 2970 Hoosier Daddy Cisco 1 05-10-2004 06:10 PM
1000BT + inline power access layer switch? Bill F Cisco 2 01-15-2004 05:17 AM
CAT4003 OS Question Hoosier Daddy Cisco 1 07-25-2003 02:50 PM
FA - Cisco GBIC WS-G5483 hOwLa Cisco 0 07-18-2003 07:03 PM



Advertisments