Velocity Reviews - Computer Hardware Reviews

Velocity Reviews > Newsgroups > Computing > Cisco > GBIC issue

Reply
Thread Tools

GBIC issue

 
 
Frank Toner
Guest
Posts: n/a
 
      05-06-2004
I am in the process of connecting a 3512XL to a 2948G-L3 switch using
a GBIC connection. When I connect the cable to the 3512 I do not get a
link light and even if I do a "no shut" command on the intface config,
I still get no link. The 2948 show the interface up and the protocol
up. But the 3512 shows the interface down and the protocol down. This
is my first time working with GBIC, so any and all help is
appreciated.
 
Reply With Quote
 
 
 
 
S. Gione
Guest
Posts: n/a
 
      05-06-2004
Try reversing the connectors on one side (there needs to be a cross-over).

"Frank Toner" <(E-Mail Removed)> wrote in message
news:(E-Mail Removed) om...
> I am in the process of connecting a 3512XL to a 2948G-L3 switch using
> a GBIC connection. When I connect the cable to the 3512 I do not get a
> link light and even if I do a "no shut" command on the intface config,
> I still get no link. The 2948 show the interface up and the protocol
> up. But the 3512 shows the interface down and the protocol down. This
> is my first time working with GBIC, so any and all help is
> appreciated.



 
Reply With Quote
 
 
 
 
Roger L
Guest
Posts: n/a
 
      05-06-2004
Frank,
I hate to state the obvious, but did you cross the TX and RX.
I am guessing that you have TX to TX and RX to RX.
With the fiber in between, you will need to cross them.

Hope this helps,
Roger L
http://www.sellusedcisco.com
Your best option and price for selling used Cisco equipment!

"Frank Toner" <(E-Mail Removed)> wrote in message
news:(E-Mail Removed) om...
> I am in the process of connecting a 3512XL to a 2948G-L3 switch using
> a GBIC connection. When I connect the cable to the 3512 I do not get a
> link light and even if I do a "no shut" command on the intface config,
> I still get no link. The 2948 show the interface up and the protocol
> up. But the 3512 shows the interface down and the protocol down. This
> is my first time working with GBIC, so any and all help is
> appreciated.



 
Reply With Quote
 
Frank Toner
Guest
Posts: n/a
 
      05-07-2004
http://www.velocityreviews.com/forums/(E-Mail Removed) (Frank Toner) wrote in message news:<(E-Mail Removed). com>...
> I am in the process of connecting a 3512XL to a 2948G-L3 switch using
> a GBIC connection. When I connect the cable to the 3512 I do not get a
> link light and even if I do a "no shut" command on the intface config,
> I still get no link. The 2948 show the interface up and the protocol
> up. But the 3512 shows the interface down and the protocol down. This
> is my first time working with GBIC, so any and all help is
> appreciated.



Yeah the reversal on the links was an obvious one, but I still am not
seeing gig0/1 and 0/2 as part of the vlan 1 even though I have them
set to switchport trunk mode. I have link on both sides now but still
cannot ping the 2948 from the 3512.
 
Reply With Quote
 
Roger L
Guest
Posts: n/a
 
      05-07-2004
Frank,
I would next try swapping the GBICs and see if the symptoms follow; if you
have not done that already. Or at least swap out the ends of the cable to
rule that out.

Other than that I would put the 3512 in suspect. They have had a high rate
of failure(one of the reasons that they were EOL so fast).


--
Hope this helps,
Roger L
http://www.sellusedcisco.com
Your best option and price for selling used Cisco equipment!


"Frank Toner" <(E-Mail Removed)> wrote in message
news:(E-Mail Removed) om...
> (E-Mail Removed) (Frank Toner) wrote in message

news:<(E-Mail Removed). com>...
> > I am in the process of connecting a 3512XL to a 2948G-L3 switch using
> > a GBIC connection. When I connect the cable to the 3512 I do not get a
> > link light and even if I do a "no shut" command on the intface config,
> > I still get no link. The 2948 show the interface up and the protocol
> > up. But the 3512 shows the interface down and the protocol down. This
> > is my first time working with GBIC, so any and all help is
> > appreciated.

>
>
> Yeah the reversal on the links was an obvious one, but I still am not
> seeing gig0/1 and 0/2 as part of the vlan 1 even though I have them
> set to switchport trunk mode. I have link on both sides now but still
> cannot ping the 2948 from the 3512.



 
Reply With Quote
 
Jeff C
Guest
Posts: n/a
 
      05-08-2004
"Frank Toner" <(E-Mail Removed)> wrote in message
news:(E-Mail Removed) om...
> (E-Mail Removed) (Frank Toner) wrote in message

news:<(E-Mail Removed). com>...
> > I am in the process of connecting a 3512XL to a 2948G-L3 switch using
> > a GBIC connection. When I connect the cable to the 3512 I do not get a
> > link light and even if I do a "no shut" command on the intface config,
> > I still get no link. The 2948 show the interface up and the protocol
> > up. But the 3512 shows the interface down and the protocol down. This
> > is my first time working with GBIC, so any and all help is
> > appreciated.

>
>
> Yeah the reversal on the links was an obvious one, but I still am not
> seeing gig0/1 and 0/2 as part of the vlan 1 even though I have them
> set to switchport trunk mode. I have link on both sides now but still
> cannot ping the 2948 from the 3512.


OK, your confusing me. Do you have both of these gig ports (g0/1 & g0/2)
connected to the same 2950? If these are both connected to the same switch
then spanning tree is doing it's job and blocking you can issue the show
spanning-tree interface g0/1 to display it's spanning-tree state.

If you have configured the ports to trunk you will not see the ports in the
show vlan output. You need to use the command show interface trunk to see
trunking ports.

As far as being able to ping that falls into layer three which the 3512 may
or may not be doing.

-Jeff C


 
Reply With Quote
 
 
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GBIC module to drive 100Base over fibre Edmunde Lee Cisco 5 04-08-2004 06:25 AM
GBIC connector 1000Base-sx short wavelength Network2004 Cisco 1 04-01-2004 12:45 PM
GBIC & a 3548 Switch blw Cisco 3 02-23-2004 10:45 PM
Catalyst 4006 and GBIC question Rob Cisco 1 12-16-2003 11:00 PM
FA - Cisco GBIC WS-G5483 hOwLa Cisco 0 07-18-2003 07:03 PM



Advertisments