Velocity Reviews - Computer Hardware Reviews

Velocity Reviews > Newsgroups > Computing > Cisco > Pix 501 dhcpd

Reply
Thread Tools

Pix 501 dhcpd

 
 
Sorin Platon
Guest
Posts: n/a
 
      04-06-2004
Hello

I have a problem with a 501 and dhcp server, i'm running 6.3(3)
I did some searches for an IOS bug without any results.
here's the relevant config but i'm pretty sure is good
My problem is that my clients don't obtain a DHCP lease , if i enter
manualy the Ip adress dns information on the client wks everything
works
The dns auto config gets the dns servers ip adreses,
I hard set the clients to 100 FD ( the inside interface of the pix is
set to that speed)
i


PIX Version 6.3(3)
interface ethernet0 10baset
interface ethernet1 100full
nameif ethernet0 outside security0
nameif ethernet1 inside security100

ip address outside dhcp setroute
ip address inside 192.168.69.69 255.255.255.0


nat (inside) 1 0.0.0.0 0.0.0.0 0 0
global (outside) 1 interface

Pix# sh dhcpd
dhcpd address 192.168.69.60-192.168.69.68 inside
dhcpd lease 3600
dhcpd ping_timeout 2000
dhcpd auto_config outside
**auto_config dns 24.200.243.234 24.200.241.10
dhcpd enable inside


dhcpd address 192.168.69.60-192.168.69.68 inside
dhcpd lease 3600
dhcpd ping_timeout 2000
dhcpd auto_config outside
dhcpd enable inside

: end
 
Reply With Quote
 
 
 
 
Dominic
Guest
Posts: n/a
 
      04-06-2004
http://www.velocityreviews.com/forums/(E-Mail Removed) (Sorin Platon) wrote in message news:<(E-Mail Removed). com>...
> Hello
>
> I have a problem with a 501 and dhcp server, i'm running 6.3(3)
> I did some searches for an IOS bug without any results.
> here's the relevant config but i'm pretty sure is good
> My problem is that my clients don't obtain a DHCP lease , if i enter
> manualy the Ip adress dns information on the client wks everything
> works
> The dns auto config gets the dns servers ip adreses,
> I hard set the clients to 100 FD ( the inside interface of the pix is
> set to that speed)
> i
>
>
> PIX Version 6.3(3)
> interface ethernet0 10baset
> interface ethernet1 100full
> nameif ethernet0 outside security0
> nameif ethernet1 inside security100
>
> ip address outside dhcp setroute
> ip address inside 192.168.69.69 255.255.255.0
>
>
> nat (inside) 1 0.0.0.0 0.0.0.0 0 0
> global (outside) 1 interface
>
> Pix# sh dhcpd
> dhcpd address 192.168.69.60-192.168.69.68 inside
> dhcpd lease 3600
> dhcpd ping_timeout 2000
> dhcpd auto_config outside
> **auto_config dns 24.200.243.234 24.200.241.10
> dhcpd enable inside
>
>
> dhcpd address 192.168.69.60-192.168.69.68 inside
> dhcpd lease 3600
> dhcpd ping_timeout 2000
> dhcpd auto_config outside
> dhcpd enable inside
>
> : end



I guess that your problem is in the front of your monitor

Cheer Mister Platon... you CEO of HyperTec
 
Reply With Quote
 
 
 
 
Sorin Platon
Guest
Posts: n/a
 
      04-08-2004
(E-Mail Removed) (Dominic) wrote in message news:<(E-Mail Removed). com>...
> (E-Mail Removed) (Sorin Platon) wrote in message news:<(E-Mail Removed). com>...
> > Hello
> >
> > I have a problem with a 501 and dhcp server, i'm running 6.3(3)
> > I did some searches for an IOS bug without any results.
> > here's the relevant config but i'm pretty sure is good
> > My problem is that my clients don't obtain a DHCP lease , if i enter
> > manualy the Ip adress dns information on the client wks everything
> > works
> > The dns auto config gets the dns servers ip adreses,
> > I hard set the clients to 100 FD ( the inside interface of the pix is
> > set to that speed)
> > i
> >
> >
> > PIX Version 6.3(3)
> > interface ethernet0 10baset
> > interface ethernet1 100full
> > nameif ethernet0 outside security0
> > nameif ethernet1 inside security100
> >
> > ip address outside dhcp setroute
> > ip address inside 192.168.69.69 255.255.255.0
> >
> >
> > nat (inside) 1 0.0.0.0 0.0.0.0 0 0
> > global (outside) 1 interface
> >
> > Pix# sh dhcpd
> > dhcpd address 192.168.69.60-192.168.69.68 inside
> > dhcpd lease 3600
> > dhcpd ping_timeout 2000
> > dhcpd auto_config outside
> > **auto_config dns 24.200.243.234 24.200.241.10
> > dhcpd enable inside
> >
> >
> > dhcpd address 192.168.69.60-192.168.69.68 inside
> > dhcpd lease 3600
> > dhcpd ping_timeout 2000
> > dhcpd auto_config outside
> > dhcpd enable inside
> >
> > : end

>
>
> I guess that your problem is in the front of your monitor
>
> Cheer Mister Platon... you CEO of HyperTec


Okay i solved my problem via the MS way.. a reboot...
I did a capture of packets and the pix was seeing the requests but it
wasn't replying to the request..

Cheers
Sorin
 
Reply With Quote
 
 
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PIX 501 and DHCPD options Rob Cisco 4 07-29-2009 04:22 PM
Printer + PIX DHCPD J1C Cisco 6 10-27-2005 08:25 PM
PIX 501 dhcpd and default gateway Christian Winter Cisco 6 09-03-2005 04:26 PM
PIX 515E setting up a DHCPD on my DMZ... Whammer Cisco 1 02-10-2005 11:42 AM
pix, dhcpd . ip reservation's jarcar Cisco 2 08-19-2004 06:44 AM



Advertisments