Velocity Reviews - Computer Hardware Reviews

Velocity Reviews > Newsgroups > Computing > Cisco > cisco 1601r no access to Wan

Reply
Thread Tools

cisco 1601r no access to Wan

 
 
mike
Guest
Posts: n/a
 
      12-02-2003
I'm configuring a cisco 1601r as listed below. On the lan side, things seem
to be working fine. I can browse and ping internally, but I can't get past
the Wan interface serial0. I can ping the ip of serial0, but nothing past
that. Can anyone see what I am doing wrong ? Thanks !


ip subnet-zero

no ip source-route

no ip routing

no ip finger

!

!

!

interface Ethernet0

ip address 192.168.1.2 255.255.255.0

no ip directed-broadcast

no ip proxy-arp

ip nat inside

no ip route-cache

no cdp enable

!

interface Serial0

ip address **public IP 1** 255.255.255.248

no ip directed-broadcast

no ip proxy-arp

ip nat outside

encapsulation frame-relay IETF

no ip route-cache

no fair-queue

frame-relay interface-dlci 16

frame-relay lmi-type ansi

!

ip nat pool pool01 **public IP 1** **public IP 1** netmask 255.255.255.248

ip nat inside source list 100 pool pool01 overload

ip nat inside source static 192.168.1.10 **public IP 2**

ip nat inside source static 192.168.1.9 **public IP 3**

ip nat inside source static 192.168.1.8 **public IP 4**

ip nat inside source static 192.168.1.7 **public IP 5**

ip nat inside source static 192.168.1.6 **public IP 6**

ip nat inside source static 192.168.1.5 **public IP 7**

ip classless

no ip forward-protocol udp bootpc

ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 **public IP 1**

ip route 192.168.3.0 255.255.255.0 192.168.1.17

ip route 192.168.5.0 255.255.255.0 192.168.1.17

!

access-list 100 permit ip 192.168.1.0 0.0.0.225 any

no cdp run

snmp-server community public RO



 
Reply With Quote
 
 
 
 
Gerard West
Guest
Posts: n/a
 
      12-03-2003
IP routing is not enabled in your config. Why?

mike <(E-Mail Removed)> wrote in message
news:(E-Mail Removed)...
> I'm configuring a cisco 1601r as listed below. On the lan side, things

seem
> to be working fine. I can browse and ping internally, but I can't get past
> the Wan interface serial0. I can ping the ip of serial0, but nothing past
> that. Can anyone see what I am doing wrong ? Thanks !
>
>
> ip subnet-zero
>
> no ip source-route
>
> no ip routing
>
> no ip finger
>
> !
>
> !
>
> !
>
> interface Ethernet0
>
> ip address 192.168.1.2 255.255.255.0
>
> no ip directed-broadcast
>
> no ip proxy-arp
>
> ip nat inside
>
> no ip route-cache
>
> no cdp enable
>
> !
>
> interface Serial0
>
> ip address **public IP 1** 255.255.255.248
>
> no ip directed-broadcast
>
> no ip proxy-arp
>
> ip nat outside
>
> encapsulation frame-relay IETF
>
> no ip route-cache
>
> no fair-queue
>
> frame-relay interface-dlci 16
>
> frame-relay lmi-type ansi
>
> !
>
> ip nat pool pool01 **public IP 1** **public IP 1** netmask

255.255.255.248
>
> ip nat inside source list 100 pool pool01 overload
>
> ip nat inside source static 192.168.1.10 **public IP 2**
>
> ip nat inside source static 192.168.1.9 **public IP 3**
>
> ip nat inside source static 192.168.1.8 **public IP 4**
>
> ip nat inside source static 192.168.1.7 **public IP 5**
>
> ip nat inside source static 192.168.1.6 **public IP 6**
>
> ip nat inside source static 192.168.1.5 **public IP 7**
>
> ip classless
>
> no ip forward-protocol udp bootpc
>
> ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 **public IP 1**
>
> ip route 192.168.3.0 255.255.255.0 192.168.1.17
>
> ip route 192.168.5.0 255.255.255.0 192.168.1.17
>
> !
>
> access-list 100 permit ip 192.168.1.0 0.0.0.225 any
>
> no cdp run
>
> snmp-server community public RO
>
>
>


 
Reply With Quote
 
 
 
 
mmm00k@yahoo.com
Guest
Posts: n/a
 
      12-09-2003
That was one problem. I removed that line so that rounting was
enabled. Then I corrected this line
> access-list 100 permit ip 192.168.1.0 0.0.0.225 any


by changing 0.0.0.225 to 0.0.0.255 and I was all set.




"Gerard West" <(E-Mail Removed)> wrote in message news:<m9czb.142970$(E-Mail Removed)>...
> IP routing is not enabled in your config. Why?
>
> mike <(E-Mail Removed)> wrote in message
> news:(E-Mail Removed)...
> > I'm configuring a cisco 1601r as listed below. On the lan side, things

> seem
> > to be working fine. I can browse and ping internally, but I can't get past
> > the Wan interface serial0. I can ping the ip of serial0, but nothing past
> > that. Can anyone see what I am doing wrong ? Thanks !
> >
> >
> > ip subnet-zero
> >
> > no ip source-route
> >
> > no ip routing
> >
> > no ip finger
> >
> > !
> >
> > !
> >
> > !
> >
> > interface Ethernet0
> >
> > ip address 192.168.1.2 255.255.255.0
> >
> > no ip directed-broadcast
> >
> > no ip proxy-arp
> >
> > ip nat inside
> >
> > no ip route-cache
> >
> > no cdp enable
> >
> > !
> >
> > interface Serial0
> >
> > ip address **public IP 1** 255.255.255.248
> >
> > no ip directed-broadcast
> >
> > no ip proxy-arp
> >
> > ip nat outside
> >
> > encapsulation frame-relay IETF
> >
> > no ip route-cache
> >
> > no fair-queue
> >
> > frame-relay interface-dlci 16
> >
> > frame-relay lmi-type ansi
> >
> > !
> >
> > ip nat pool pool01 **public IP 1** **public IP 1** netmask

> 255.255.255.248
> >
> > ip nat inside source list 100 pool pool01 overload
> >
> > ip nat inside source static 192.168.1.10 **public IP 2**
> >
> > ip nat inside source static 192.168.1.9 **public IP 3**
> >
> > ip nat inside source static 192.168.1.8 **public IP 4**
> >
> > ip nat inside source static 192.168.1.7 **public IP 5**
> >
> > ip nat inside source static 192.168.1.6 **public IP 6**
> >
> > ip nat inside source static 192.168.1.5 **public IP 7**
> >
> > ip classless
> >
> > no ip forward-protocol udp bootpc
> >
> > ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 **public IP 1**
> >
> > ip route 192.168.3.0 255.255.255.0 192.168.1.17
> >
> > ip route 192.168.5.0 255.255.255.0 192.168.1.17
> >
> > !
> >



> >
> > no cdp run
> >
> > snmp-server community public RO
> >
> >
> >

 
Reply With Quote
 
 
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No internet access from Cisco 1601R Waltjones40 Cisco 8 06-18-2007 02:11 PM
Traffic redirect on a 1601R Gibo_ie Cisco 4 10-04-2004 01:54 PM
Re: Configuration help on 1601r Walter Roberson Cisco 0 12-01-2003 11:46 PM
Need to securely connect workstations on another WAN to my WAN kev Cisco 4 11-17-2003 01:55 AM
Cisco 1601R and IOS image mrm00k@yahoo.com Cisco 3 11-04-2003 04:04 PM



Advertisments