Velocity Reviews - Computer Hardware Reviews

Velocity Reviews > Newsgroups > Computing > Computer Support > Windows XP Pro clean install issues, SP2 issues too...

Reply
Thread Tools

Windows XP Pro clean install issues, SP2 issues too...

 
 
Howie
Guest
Posts: n/a
 
      07-06-2005
I have been trying to install Win XP Pro on a P3 - 733 machine with an
Intel D815EEA motherboard/CPU. I bought a 256 MB RAM stick of AZENRAM
from Futureshop (Canada eh!). I used the two spare 13 GB HD's that we
kicking around as well. I flashed the BIOS too (I read that one should
do this before a clean XP install).

The install goes ok until I get the message:

"the file xxxxx.xxx was not copied correctly. The file setup placed on
your HD is not a valid Windows XP system image. If you are installing
from CD, there may be a problem with the Windows XP CD." After each
error message it gave me the option to "Retry or Skip". "

xxxxx.xxx stands for various files, such as "dxmrtp.dll" or
"localsec.dll"...

I hit "Retry" many times, but it appeared to eventually copy the file
correctly. This happened numerous times during the install (at least 15
times).... it eventually got through the install however. I tried
another WIN XP CD (original, not copied)... same problem.

I "googled" the error message and some people say it's a bad RAM stick,
others say a bad hard drive, CD drive or Power Supply. Others say it's
the motherboard.

XP starts up ok, and it appears to be functioning ok as well. I have
install a great deal of updates too. When I tried to install Service
Pack 2, I got this service pack 2 setup error message: "a component's
file does not match the verification information present in the
component manifest." Service pack 2 then uninstalls itself.

I have ran two RAM diagnostic utilities (DocMemory and Memtest86), the
RAM tested ok. I switched hard drives, no fix... swapped CD drives,
still no fix. I even changed the Power Supply... no fix. I swapped out
the motherboard/CPU (I have a spare)... still no fix... this is
starting to get on my nerves. It sounds like the original install
wasn't a good one, even though the machine seems to run ok (this post
is sent to you on this machine)...

Should I tweak the BIOS settings? Any ideas / tips / suggestions /
advice? I'm at the end of my rope.

Howie

 
Reply With Quote
 
 
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows SP Pro SP2 will not install Fu Schnickens Computer Support 2 03-26-2007 05:50 AM
Windows XP Pro clean install issues, SP2 issues too... Howie Computer Support 9 07-12-2005 04:47 PM
Windows XP Pro clean install issues, SP2 issues too... Howie Computer Information 2 07-06-2005 04:58 PM
Re: Windows XP Pro clean install issues, SP2 issues too... pcbutts1 Computer Support 0 07-06-2005 04:58 PM
Re: Windows XP Pro clean install issues, SP2 issues too... pcbutts1 Computer Support 0 07-06-2005 04:52 PM



Advertisments