Velocity Reviews - Computer Hardware Reviews

Velocity Reviews > Newsgroups > Programming > Java > Help! fonts render differently on different servers

Reply
Thread Tools

Help! fonts render differently on different servers

 
 
pinhead
Guest
Posts: n/a
 
      10-15-2005
I have a custom java app that I invoke from ColdFusion that builds
graphics dynamically. It has to be very specific on font sizing and
text layout inside a EPS doc. The problem I am having is that I
installed fonts in the /jre/lib/fonts directory on all my servers
(dev/qa/prod) which appear to load and work, or at least call the
correct font face. However the fonts render differently once I move
the files from my development server to my qa/production servers.
Almost as if the fractional metrics work on one server but not the
other, also one is slightly bolder then teh other. I have three font
files representing normal, bold and oblique of a customized font. It
seems as though one server draws the font slightly bolder with the same
fonts and code base. I am at a loss trying to find what may be
different in the configurations between the servers. Note I have not
added entries to thefont.properties but as I understand it is not
entirely necessary.


The jvm.config is set as such:
java.args=-server -DJINTEGRA_NATIVE_MODE -DJINTEGRA_PREFETCH_ENUMS
-Xbootclasspath/a:{application.home}/lib/webchartsJava2D.jar
-Djava.awt.headless=true -Xmn512m -Xms1024m -Xmx1024m
-Dsun.io.useCanonCaches=false -XX:MaxPermSize=384m -XX:+UseParallelGC
-XX:+AggressiveHeap
-Djavax.xml.parsers.SAXParserFactory=com.macromedia .crimson.jaxp.SAXParserF*actoryImpl

-Djavax.xml.parsers.DocumentBuilderFactory=com.macr omedia.crimson.jaxp.Docu*mentBuilderFactoryImpl

-Djava.awt.fonts=/raid/coldfusion/runtime/jre/lib/fonts


I have changed it to run in headless mode on a redhat install (Linux
2.4.21-32.0.1.ELsmp) (Is this possibly a X11 config issue?)
ColdfusionMX 6.1.0.83762, JVM - 1.4.2-b28 I have tried PJA etc which
failed my needs in certain instances with CF. Everything works great
except for the font rendering. Also, I am using
fraction metrics for fonts (which does not seem to work at all) as I
have to have fractional font sizes ie) 5.7pt.


Any hints as to what may be different between the systems would be
really appreciated.


Thank you,

 
Reply With Quote
 
 
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Accessing rails render method outside of view / Decorating render Glenn Gillen Ruby 0 11-17-2006 02:30 PM
code behaves differently on different servers CreepieDeCrapper Javascript 5 04-07-2005 06:07 PM
asp bufferring behaves differently on iis 6 servers, code or confi BS ASP General 0 08-24-2004 07:33 AM
Page.Render do not render complete page Lau Lei Cheong ASP .Net 1 05-15-2004 04:10 AM
same web page behaves differently on servers Do ASP .Net 1 11-16-2003 08:11 AM



Advertisments