Velocity Reviews - Computer Hardware Reviews

Velocity Reviews > Newsgroups > Programming > ASP .Net > installing .net 2.0

Reply
Thread Tools

installing .net 2.0

 
 
Guest
Posts: n/a
 
      01-17-2006
Hi all,

I have a few servers running some apps on .net 1.1. I need to install 2.0 on
them to run some new websites. Will installing 2.0 break my 1.1 apps?

TIA!


 
Reply With Quote
 
 
 
 
Karl Seguin [MVP]
Guest
Posts: n/a
 
      01-17-2006
They can both run side by side. I believe in IIS 6.0, you can configure this
per application in the new ASP.NET tab you'll see when you go into
properties of an application in IIS. On IIS 5.0, I think you need to switch
back and forth between the two.

http://blogs.msdn.com/david.wang/arc...e_by_Side.aspx
--
http://www.openmymind.net/



<(E-Mail Removed)> wrote in message
news:(E-Mail Removed)...
> Hi all,
>
> I have a few servers running some apps on .net 1.1. I need to install 2.0
> on them to run some new websites. Will installing 2.0 break my 1.1 apps?
>
> TIA!
>



 
Reply With Quote
 
 
 
 
Steven Cheng[MSFT]
Guest
Posts: n/a
 
      01-18-2006
Hi Param,

As Karl has mentioned, ASP.NET 1.x and 2.0 can be deployed on the same
server side by side.... On server box with IIS6, we can configure
different application to running in different application pool , and even
creating multiple websites (if server version OS) and configure asp.net
applications of different versions hosted in different IIS site....

Also, hosting asp.net 1.x and 2.0 apps in separate sites are better to
manage since sometimes they'll conflict ... e.g when a parent web
application (maybe site root) is configured as ASP.NET 2.0 and has a
web.config (with some 2.0 specific confgure elements...), if there is
another sub asp.net 1.x web application deployed under that 2.0 app's sub
application virtual directory, it will throw parse error when starting
since sub asp.net app's web.config will inherts config info from parent
virtual dir(or site root)'s web.config file.... Thus, asp.net 1.x app can
not parse 2.0 specific configure elements(like connectionstrings....)

http://blogs.msdn.com/david.wang/arc...all_and_Run_AS
P_Net_20_Side_by_Side.aspx

Thanks,

Steven Cheng
Microsoft Online Support

Get Secure! www.microsoft.com/security
(This posting is provided "AS IS", with no warranties, and confers no
rights.)


--------------------
| From: "Karl Seguin [MVP]" <karl REMOVE @ REMOVE openmymind REMOVEMETOO .
ANDME net>
| References: <(E-Mail Removed)>
| Subject: Re: installing .net 2.0
| Date: Tue, 17 Jan 2006 18:13:24 -0500
| Lines: 22
| X-Priority: 3
| X-MSMail-Priority: Normal
| X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2670
| X-RFC2646: Format=Flowed; Response
| X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2670
| Message-ID: <#(E-Mail Removed)>
| Newsgroups: microsoft.public.dotnet.framework.aspnet
| NNTP-Posting-Host: 206-248-152-12.dsl.teksavvy.com 206.248.152.12
| Path: TK2MSFTNGXA02.phx.gbl!TK2MSFTNGP08.phx.gbl!TK2MSFT NGP11.phx.gbl
| Xref: TK2MSFTNGXA02.phx.gbl
microsoft.public.dotnet.framework.aspnet:371580
| X-Tomcat-NG: microsoft.public.dotnet.framework.aspnet
|
| They can both run side by side. I believe in IIS 6.0, you can configure
this
| per application in the new ASP.NET tab you'll see when you go into
| properties of an application in IIS. On IIS 5.0, I think you need to
switch
| back and forth between the two.
|
|
http://blogs.msdn.com/david.wang/arc...all_and_Run_AS
P_Net_20_Side_by_Side.aspx
| --
| http://www.openmymind.net/
|
|
|
| <(E-Mail Removed)> wrote in message
| news:(E-Mail Removed)...
| > Hi all,
| >
| > I have a few servers running some apps on .net 1.1. I need to install
2.0
| > on them to run some new websites. Will installing 2.0 break my 1.1 apps?
| >
| > TIA!
| >
|
|
|

 
Reply With Quote
 
 
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Trouble installing the peer-to-peer component =?Utf-8?B?TWFya28=?= Wireless Networking 1 12-28-2004 03:41 AM
Wireless Problems After Installing SP2 Brian \(BK's Computing\) Wireless Networking 15 12-11-2004 06:03 AM
Installing Symantec VPN and received IP Address error =?Utf-8?B?RnJhbms=?= Wireless Networking 0 12-06-2004 11:05 PM
No internet connection after installing SP2 using Microsoft Broadb =?Utf-8?B?ZnJ1c3RyYXRlZCBub3ZpY2U=?= Wireless Networking 3 10-16-2004 11:01 PM
cannot create wireless network at all after installing SP2 Headtheball Wireless Networking 2 09-06-2004 03:53 PM



Advertisments