Velocity Reviews - Computer Hardware Reviews

Velocity Reviews > Newsgroups > Programming > ASP .Net > Error: Cannot use a leading .. to exit above the top directory.

Reply
Thread Tools

Error: Cannot use a leading .. to exit above the top directory.

 
 
moondaddy
Guest
Posts: n/a
 
      12-15-2005
I have a simple sample site I'm building in asp.net 2.0. I created a master
page and a default.aspx content page in the project's root directory. Then
I created a subfolder called content and added some aspx pages in the
'content' folder. when these pages were created I referenced the master
page so everything should be linked up OK. Now, back on default.aspx I
added a linkbutton and referenced one of the aspx pages in the 'content'
folder. When I run the project and click on that link button, I get the
error:

Cannot use a leading .. to exit above the top directory.

It seems odd that something as straight forward as this wont work. This
site will ultimately run on a shared server so I can't tweak IIS. I'm sure
there's million or so web sites under the same circumstance where they too
can't tweak IIS, but need to have content organized in various folders.
What's a good work-around for this?

btw: I saw some other similar postings and the response they got was to map
the url at runtime via code. This seems like a step backwards since MS is
boasting code reduction and RAD tools. Certainly, there must be a better
way...

--
http://www.velocityreviews.com/forums/(E-Mail Removed)am


 
Reply With Quote
 
 
 
 
Steven Cheng[MSFT]
Guest
Posts: n/a
 
      12-16-2005
Hi Moondaddy,

Welcome to aspnet newsgroup.
From your description, you're encountering some problems developing an
ASP.NET 2.0 web application which contains some asp.nets in root app dir
and some other pages in sub directories. However, you're getting some
problems when add some linking between those pages, yes?

As for the following thing you mentioned:
===============
Now, back on default.aspx I
added a linkbutton and referenced one of the aspx pages in the 'content'
folder. When I run the project and click on that link button, I get the
================

would you provide some page's code snippet and aspx template (together with
the application directory structure) so that we can perform some local test?

Thanks,

Steven Cheng
Microsoft Online Support

Get Secure! www.microsoft.com/security
(This posting is provided "AS IS", with no warranties, and confers no
rights.)





--------------------
| From: "moondaddy" <(E-Mail Removed)>
| Subject: Error: Cannot use a leading .. to exit above the top directory.
| Date: Thu, 15 Dec 2005 14:40:30 -0600
| Lines: 26
| X-Priority: 3
| X-MSMail-Priority: Normal
| X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2670
| X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2670
| X-RFC2646: Format=Flowed; Original
| Message-ID: <(E-Mail Removed)>
| Newsgroups: microsoft.public.dotnet.framework.aspnet
| NNTP-Posting-Host: cpe-24-175-64-176.houston.res.rr.com 24.175.64.176
| Path: TK2MSFTNGXA02.phx.gbl!TK2MSFTNGP08.phx.gbl!TK2MSFT NGP11.phx.gbl
| Xref: TK2MSFTNGXA02.phx.gbl
microsoft.public.dotnet.framework.aspnet:365188
| X-Tomcat-NG: microsoft.public.dotnet.framework.aspnet
|
| I have a simple sample site I'm building in asp.net 2.0. I created a
master
| page and a default.aspx content page in the project's root directory.
Then
| I created a subfolder called content and added some aspx pages in the
| 'content' folder. when these pages were created I referenced the master
| page so everything should be linked up OK. Now, back on default.aspx I
| added a linkbutton and referenced one of the aspx pages in the 'content'
| folder. When I run the project and click on that link button, I get the
| error:
|
| Cannot use a leading .. to exit above the top directory.
|
| It seems odd that something as straight forward as this wont work. This
| site will ultimately run on a shared server so I can't tweak IIS. I'm
sure
| there's million or so web sites under the same circumstance where they
too
| can't tweak IIS, but need to have content organized in various folders.
| What's a good work-around for this?
|
| btw: I saw some other similar postings and the response they got was to
map
| the url at runtime via code. This seems like a step backwards since MS
is
| boasting code reduction and RAD tools. Certainly, there must be a better
| way...
|
| --
| (E-Mail Removed)am
|
|
|

 
Reply With Quote
 
 
 
 
=?Utf-8?B?VEJERVY=?=
Guest
Posts: n/a
 
      01-12-2006

Hi Steve,

I got the same error code using the Starter Kit that comes with VWD Express
Edition. I modified the starter kit by adding a couple of links to pages in
various sub-folders.

Everything works in the development environment. But once I publish the site
to an intranet I could not navigate to any page that resides in a sub-folder.

I tried everything suggested by people with related problem but nothing
seems to work. I even diable the Enable Parent Paths on the IIS.

It also appears that this problem has been around for a while.

Any suggestions to solve this problem will be highly appreciated.

Thank You

-Tunji


"Steven Cheng[MSFT]" wrote:

> Hi Moondaddy,
>
> Welcome to aspnet newsgroup.
> From your description, you're encountering some problems developing an
> ASP.NET 2.0 web application which contains some asp.nets in root app dir
> and some other pages in sub directories. However, you're getting some
> problems when add some linking between those pages, yes?
>
> As for the following thing you mentioned:
> ===============
> Now, back on default.aspx I
> added a linkbutton and referenced one of the aspx pages in the 'content'
> folder. When I run the project and click on that link button, I get the
> ================
>
> would you provide some page's code snippet and aspx template (together with
> the application directory structure) so that we can perform some local test?
>
> Thanks,
>
> Steven Cheng
> Microsoft Online Support
>
> Get Secure! www.microsoft.com/security
> (This posting is provided "AS IS", with no warranties, and confers no
> rights.)
>
>
>
>
>
> --------------------
> | From: "moondaddy" <(E-Mail Removed)>
> | Subject: Error: Cannot use a leading .. to exit above the top directory.
> | Date: Thu, 15 Dec 2005 14:40:30 -0600
> | Lines: 26
> | X-Priority: 3
> | X-MSMail-Priority: Normal
> | X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2670
> | X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2670
> | X-RFC2646: Format=Flowed; Original
> | Message-ID: <(E-Mail Removed)>
> | Newsgroups: microsoft.public.dotnet.framework.aspnet
> | NNTP-Posting-Host: cpe-24-175-64-176.houston.res.rr.com 24.175.64.176
> | Path: TK2MSFTNGXA02.phx.gbl!TK2MSFTNGP08.phx.gbl!TK2MSFT NGP11.phx.gbl
> | Xref: TK2MSFTNGXA02.phx.gbl
> microsoft.public.dotnet.framework.aspnet:365188
> | X-Tomcat-NG: microsoft.public.dotnet.framework.aspnet
> |
> | I have a simple sample site I'm building in asp.net 2.0. I created a
> master
> | page and a default.aspx content page in the project's root directory.
> Then
> | I created a subfolder called content and added some aspx pages in the
> | 'content' folder. when these pages were created I referenced the master
> | page so everything should be linked up OK. Now, back on default.aspx I
> | added a linkbutton and referenced one of the aspx pages in the 'content'
> | folder. When I run the project and click on that link button, I get the
> | error:
> |
> | Cannot use a leading .. to exit above the top directory.
> |
> | It seems odd that something as straight forward as this wont work. This
> | site will ultimately run on a shared server so I can't tweak IIS. I'm
> sure
> | there's million or so web sites under the same circumstance where they
> too
> | can't tweak IIS, but need to have content organized in various folders.
> | What's a good work-around for this?
> |
> | btw: I saw some other similar postings and the response they got was to
> map
> | the url at runtime via code. This seems like a step backwards since MS
> is
> | boasting code reduction and RAD tools. Certainly, there must be a better
> | way...
> |
> | --
> | (E-Mail Removed)am
> |
> |
> |
>
>

 
Reply With Quote
 
 
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Another topic on "Cannot use a leading .. to exit above the top directory" webonomic ASP .Net 1 01-20-2006 03:06 PM
Error: Cannot use a leading .. to exit above the top directory. Nathan Sokalski ASP .Net 5 06-06-2005 03:41 PM
Error: Cannot use a leading .. to exit above the top directory. Nathan Sokalski ASP .Net Building Controls 5 06-06-2005 03:41 PM
Cannot use a leading .. to exit above the top directory. Simon Harris ASP .Net 2 05-08-2005 11:59 AM
Cannot use a leading .. to exit above the top directory. Tom ASP .Net 1 12-11-2003 08:50 AM



Advertisments