Velocity Reviews - Computer Hardware Reviews

Velocity Reviews > Newsgroups > Programming > ASP .Net > "Server Application Unavailable" after Framework 2.0 installation

Reply
Thread Tools

"Server Application Unavailable" after Framework 2.0 installation

 
 
Chris Botha
Guest
Posts: n/a
 
      11-16-2005
Hi, I've installed Framework 2.0 runtime on a 2003 Server that had Framework
1.1 installed.
If I run a 1.1 Web app first it runs OK, then if I try to run a 2.0 Web app
I will get the error mentioned.
If I do a iisreset and then do it the other way around then I get the same
error, so run a 2.0 Web app first then it works, but now also get the same
error if I run a 1.1 Web app.

The error also says:
An error message detailing the cause of this specific request failure can be
found in the application event log of the web server.

If I know what logs they are talking about it would help, or even better if
someone has the solution.

Thanks.


 
Reply With Quote
 
 
 
 
tdavisjr
Guest
Posts: n/a
 
      11-16-2005
The Event Logs. They chould be in there. It would tell you what is
wrong. If all else fails. Uninstall and re-install.

 
Reply With Quote
 
 
 
 
Juan T. Llibre
Guest
Posts: n/a
 
      11-16-2005
When running IIS 6.0 in worker process mode, you need
to make sure that any 1.1 app is running in a separate
Application Pool than any 2.0 app and viceversa.

At the very least, you need 2 Application Pools :
one for your 1.1 apps and another one for your 2.0 apps.

You might want to have additional Application Pools for applications
which you want to protect against process recycling which involves
other applications in the same App Pool.



Juan T. Llibre, ASP.NET MVP
ASP.NET FAQ : http://asp.net.do/faq/
ASPNETFAQ.COM : http://www.aspnetfaq.com/
Foros de ASP.NET en Espaņol : http://asp.net.do/foros/
======================================
"Chris Botha" <(E-Mail Removed)> wrote in message
news:(E-Mail Removed)...
> Hi, I've installed Framework 2.0 runtime on a 2003 Server that had Framework 1.1
> installed.
> If I run a 1.1 Web app first it runs OK, then if I try to run a 2.0 Web app I will get
> the error mentioned.
> If I do a iisreset and then do it the other way around then I get the same error, so run
> a 2.0 Web app first then it works, but now also get the same error if I run a 1.1 Web
> app.
>
> The error also says:
> An error message detailing the cause of this specific request failure can be found in
> the application event log of the web server.
>
> If I know what logs they are talking about it would help, or even better if someone has
> the solution.
>
> Thanks.
>



 
Reply With Quote
 
Chris Botha
Guest
Posts: n/a
 
      11-16-2005
You are so right, the second pool did the trick. When creating VS2005 Web
apps it creates them in their own pool so the issue is not apparent.
Thanks.

"Juan T. Llibre" <(E-Mail Removed)> wrote in message
news:(E-Mail Removed)...
> When running IIS 6.0 in worker process mode, you need
> to make sure that any 1.1 app is running in a separate
> Application Pool than any 2.0 app and viceversa.
>
> At the very least, you need 2 Application Pools :
> one for your 1.1 apps and another one for your 2.0 apps.
>
> You might want to have additional Application Pools for applications
> which you want to protect against process recycling which involves
> other applications in the same App Pool.
>
>
>
> Juan T. Llibre, ASP.NET MVP
> ASP.NET FAQ : http://asp.net.do/faq/
> ASPNETFAQ.COM : http://www.aspnetfaq.com/
> Foros de ASP.NET en Espaņol : http://asp.net.do/foros/
> ======================================
> "Chris Botha" <(E-Mail Removed)> wrote in message
> news:(E-Mail Removed)...
>> Hi, I've installed Framework 2.0 runtime on a 2003 Server that had
>> Framework 1.1 installed.
>> If I run a 1.1 Web app first it runs OK, then if I try to run a 2.0 Web
>> app I will get the error mentioned.
>> If I do a iisreset and then do it the other way around then I get the
>> same error, so run a 2.0 Web app first then it works, but now also get
>> the same error if I run a 1.1 Web app.
>>
>> The error also says:
>> An error message detailing the cause of this specific request failure can
>> be found in the application event log of the web server.
>>
>> If I know what logs they are talking about it would help, or even better
>> if someone has the solution.
>>
>> Thanks.
>>

>
>



 
Reply With Quote
 
 
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Is it OK to uninstall .net framework 1.1 and 2.0 after installing .net framework 3.0 quaiser_ali ASP .Net 0 09-26-2008 02:35 PM
Accessing framework 2.0 assembly in framework 1.1 application Amit Bhatnagar ASP .Net 2 10-03-2007 04:22 PM
Can application develop in framework 2.0 run on server wtih .net framework 1.1 installed ? pizza ASP .Net 1 03-08-2007 10:03 AM
datagrid doesn't work after framework 2.0 installation Tommaso ASP .Net Datagrid Control 1 01-03-2006 02:27 PM
MSSQL 2000 logon failure after .NET2 Framework installation =?Utf-8?B?Um9tYW4gVHJvc2hrb3Y=?= ASP .Net 0 11-17-2005 10:36 AM



Advertisments