Velocity Reviews - Computer Hardware Reviews

Velocity Reviews > Newsgroups > Programming > ASP .Net > Probing Change from B2 to RTM??

Reply
Thread Tools

Probing Change from B2 to RTM??

 
 
=?Utf-8?B?Sm9lbCBEIEtyYWZ0?=
Guest
Posts: n/a
 
      11-08-2005
I'm using controls in my ASP.NET application from a couple of vendors.
Between the vendors and thier versioning, I've set up subfolders under my bin
directory:
bin
bin\Infragistics\v5.2
bin\RadControls\v5.3

Under 2.0b2, I had the following setup in my web.config:
<runtime>
<assemblyBinding xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v1">
<probing privatePath="bin;bin\Infragistics\v5.2;bin\RadCont rols\v5.3" />
</assemblyBinding>
</runtime>

In addition, I needed a couple of explicit references:
<assemblies>
<add assembly="Infragistics.WebUI.Shared.v5.2" />
<add assembly="Infragistics.WebUI.UltraWebGrid.v5.2" />
</assemblies>

Everything was fine.
But under RTM, I have this error:
Parser Error Message: Could not load file or assembly
'Infragistics.WebUI.Shared.v5.2' or one of its dependencies. The system
cannot find the file specified.

The binding log shows that my probing subdirectories are not even being
considered when resolving this assembly reference.

=== Pre-bind state information ===
LOG: User = NT AUTHORITY\NETWORK SERVICE
LOG: DisplayName = Infragistics.WebUI.Shared.v5.2, Version=5.2.20052.27,
Culture=neutral, PublicKeyToken=7dd5c3163f2cd0cb
(Fully-specified)
LOG: Appbase = file:///D:/IIS/dev/
LOG: Initial PrivatePath = D:\IIS\dev\bin
Calling assembly : (Unknown).
===
LOG: This bind starts in default load context.
LOG: Using application configuration file: D:\IIS\dev\web.config
LOG: Using host configuration file:
\\?\c:\windows\microsoft.net\framework\v2.0.50727\ aspnet.config
LOG: Using machine configuration file from
C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\conf ig\machine.config.
LOG: Post-policy reference: Infragistics.WebUI.Shared.v5.2
LOG: Attempting download of new URL
file:///C:/WINDOWS/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/Temporary ASP.NET
Files/root/a93f530a/20d051ee/Infragistics.WebUI.Shared.v5.2.DLL.
LOG: Attempting download of new URL
file:///C:/WINDOWS/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/Temporary ASP.NET
Files/root/a93f530a/20d051ee/Infragistics.WebUI.Shared.v5.2/Infragistics.WebUI.Shared.v5.2.DLL.
LOG: Attempting download of new URL
file:///D:/IIS/dev/bin/Infragistics.WebUI.Shared.v5.2.DLL.
LOG: Attempting download of new URL
file:///D:/IIS/dev/bin/Infragistics.WebUI.Shared.v5.2/Infragistics.WebUI.Shared.v5.2.DLL.
LOG: Attempting download of new URL
file:///C:/WINDOWS/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/Temporary ASP.NET
Files/root/a93f530a/20d051ee/Infragistics.WebUI.Shared.v5.2.EXE.
LOG: Attempting download of new URL
file:///C:/WINDOWS/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/Temporary ASP.NET
Files/root/a93f530a/20d051ee/Infragistics.WebUI.Shared.v5.2/Infragistics.WebUI.Shared.v5.2.EXE.
LOG: Attempting download of new URL
file:///D:/IIS/dev/bin/Infragistics.WebUI.Shared.v5.2.EXE.
LOG: Attempting download of new URL
file:///D:/IIS/dev/bin/Infragistics.WebUI.Shared.v5.2/Infragistics.WebUI.Shared.v5.2.EXE.

Ugh. What happened? Did I not do it correctly in b2, and now I'm off
kilter in RTM? From the docs, I think I have everything set up right, but
there really aren't many references that combine these two situations.

--
Joel D Kraft
Case Western Reserve University
 
Reply With Quote
 
 
 
 
Steven Cheng[MSFT]
Guest
Posts: n/a
 
      11-09-2005
Hi Joel,

Welcome to ASPNET newsgroup.
Regardin on the assembly probing path problem you mentioned, based on my
understanding, this is a expected behavior according to the ASP.NET CLR
host's policy on private assembly probing. yes, you are right that the
following schema can help specify appdomain's private assembly probing path:

<runtime>
<assemblyBinding xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v1">
<probing privatePath="bin;bin\Infragistics\v5.2;bin\RadCont rols\v5.3" />
</assemblyBinding>
</runtime>


and this will work for most .net applications such as winform, console,
service.... However, the ASP.NET clr host is particular one which will
always force the appdomain to only utilize the private "bin" folder as the
probing path. In another word, no matter we specify what in the
/runtime/assemblyBinding/probing/@privatePath , the ASP.NET appDomain
still use only "bin" as probing path. To verify this, you can also use the
following code to output the probing path of the current running asp;.net
application:

Response.Write("<br>" + AppDomain.CurrentDomain.RelativeSearchPath);

So the behavior and the fusion log you viewed are all correct. As for the
beta version behavior you mentioned, I think it maybe a temporarly behavior
since at that time some small parts has not been ready yet.

Hope helps. Thanks,

Steven Cheng
Microsoft Online Support

Get Secure! www.microsoft.com/security
(This posting is provided "AS IS", with no warranties, and confers no
rights.)



--------------------
| Thread-Topic: Probing Change from B2 to RTM??
| thread-index: AcXkiBpUBhDeXbt/Rnmt0xnQIL27zw==
| X-WBNR-Posting-Host: 129.22.161.11
| From: =?Utf-8?B?Sm9lbCBEIEtyYWZ0?= <(E-Mail Removed)>
| Subject: Probing Change from B2 to RTM??
| Date: Tue, 8 Nov 2005 09:16:05 -0800
| Lines: 73
| Message-ID: <(E-Mail Removed)>
| MIME-Version: 1.0
| Content-Type: text/plain;
| charset="Utf-8"
| Content-Transfer-Encoding: 7bit
| X-Newsreader: Microsoft CDO for Windows 2000
| Content-Class: urn:content-classes:message
| Importance: normal
| Priority: normal
| X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.3790.0
| Newsgroups: microsoft.public.dotnet.framework.aspnet
| NNTP-Posting-Host: TK2MSFTNGXA03.phx.gbl 10.40.2.250
| Path: TK2MSFTNGXA01.phx.gbl!TK2MSFTNGP08.phx.gbl!TK2MSFT NGXA03.phx.gbl
| Xref: TK2MSFTNGXA01.phx.gbl
microsoft.public.dotnet.framework.aspnet:136992
| X-Tomcat-NG: microsoft.public.dotnet.framework.aspnet
|
| I'm using controls in my ASP.NET application from a couple of vendors.
| Between the vendors and thier versioning, I've set up subfolders under my
bin
| directory:
| bin
| bin\Infragistics\v5.2
| bin\RadControls\v5.3
|
| Under 2.0b2, I had the following setup in my web.config:
| <runtime>
| <assemblyBinding xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v1">
| <probing privatePath="bin;bin\Infragistics\v5.2;bin\RadCont rols\v5.3"
/>
| </assemblyBinding>
| </runtime>
|
| In addition, I needed a couple of explicit references:
| <assemblies>
| <add assembly="Infragistics.WebUI.Shared.v5.2" />
| <add assembly="Infragistics.WebUI.UltraWebGrid.v5.2" />
| </assemblies>
|
| Everything was fine.
| But under RTM, I have this error:
| Parser Error Message: Could not load file or assembly
| 'Infragistics.WebUI.Shared.v5.2' or one of its dependencies. The system
| cannot find the file specified.
|
| The binding log shows that my probing subdirectories are not even being
| considered when resolving this assembly reference.
|
| === Pre-bind state information ===
| LOG: User = NT AUTHORITY\NETWORK SERVICE
| LOG: DisplayName = Infragistics.WebUI.Shared.v5.2, Version=5.2.20052.27,
| Culture=neutral, PublicKeyToken=7dd5c3163f2cd0cb
| (Fully-specified)
| LOG: Appbase = file:///D:/IIS/dev/
| LOG: Initial PrivatePath = D:\IIS\dev\bin
| Calling assembly : (Unknown).
| ===
| LOG: This bind starts in default load context.
| LOG: Using application configuration file: D:\IIS\dev\web.config
| LOG: Using host configuration file:
| \\?\c:\windows\microsoft.net\framework\v2.0.50727\ aspnet.config
| LOG: Using machine configuration file from
| C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\conf ig\machine.config.
| LOG: Post-policy reference: Infragistics.WebUI.Shared.v5.2
| LOG: Attempting download of new URL
| file:///C:/WINDOWS/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/Temporary ASP.NET
| Files/root/a93f530a/20d051ee/Infragistics.WebUI.Shared.v5.2.DLL.
| LOG: Attempting download of new URL
| file:///C:/WINDOWS/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/Temporary ASP.NET
|
Files/root/a93f530a/20d051ee/Infragistics.WebUI.Shared.v5.2/Infragistics.Web
UI.Shared.v5.2.DLL.
| LOG: Attempting download of new URL
| file:///D:/IIS/dev/bin/Infragistics.WebUI.Shared.v5.2.DLL.
| LOG: Attempting download of new URL
|
file:///D:/IIS/dev/bin/Infragistics.WebUI.Shared.v5.2/Infragistics.WebUI.Sha
red.v5.2.DLL.
| LOG: Attempting download of new URL
| file:///C:/WINDOWS/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/Temporary ASP.NET
| Files/root/a93f530a/20d051ee/Infragistics.WebUI.Shared.v5.2.EXE.
| LOG: Attempting download of new URL
| file:///C:/WINDOWS/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/Temporary ASP.NET
|
Files/root/a93f530a/20d051ee/Infragistics.WebUI.Shared.v5.2/Infragistics.Web
UI.Shared.v5.2.EXE.
| LOG: Attempting download of new URL
| file:///D:/IIS/dev/bin/Infragistics.WebUI.Shared.v5.2.EXE.
| LOG: Attempting download of new URL
|
file:///D:/IIS/dev/bin/Infragistics.WebUI.Shared.v5.2/Infragistics.WebUI.Sha
red.v5.2.EXE.
|
| Ugh. What happened? Did I not do it correctly in b2, and now I'm off
| kilter in RTM? From the docs, I think I have everything set up right,
but
| there really aren't many references that combine these two situations.
|
| --
| Joel D Kraft
| Case Western Reserve University
|

 
Reply With Quote
 
 
 
 
Steven Cheng[MSFT]
Guest
Posts: n/a
 
      11-14-2005
Hi Joel,

Does my last response helps you a little on the problem? If there're
anything else unclear or we can help, please feel free to post here. Thanks,

Steven Cheng
Microsoft Online Support

Get Secure! www.microsoft.com/security
(This posting is provided "AS IS", with no warranties, and confers no
rights.)
--------------------
| X-Tomcat-ID: 134796959
| References: <(E-Mail Removed)>
| MIME-Version: 1.0
| Content-Type: text/plain
| Content-Transfer-Encoding: 7bit
| From: http://www.velocityreviews.com/forums/(E-Mail Removed) (Steven Cheng[MSFT])
| Organization: Microsoft
| Date: Wed, 09 Nov 2005 07:40:32 GMT
| Subject: RE: Probing Change from B2 to RTM??
| X-Tomcat-NG: microsoft.public.dotnet.framework.aspnet
| Message-ID: <(E-Mail Removed)>
| Newsgroups: microsoft.public.dotnet.framework.aspnet
| Lines: 150
| Path: TK2MSFTNGXA02.phx.gbl
| Xref: TK2MSFTNGXA02.phx.gbl
microsoft.public.dotnet.framework.aspnet:356580
| NNTP-Posting-Host: tomcatimport2.phx.gbl 10.201.218.182
|
| Hi Joel,
|
| Welcome to ASPNET newsgroup.
| Regardin on the assembly probing path problem you mentioned, based on my
| understanding, this is a expected behavior according to the ASP.NET CLR
| host's policy on private assembly probing. yes, you are right that the
| following schema can help specify appdomain's private assembly probing
path:
|
| <runtime>
| <assemblyBinding xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v1">
| <probing privatePath="bin;bin\Infragistics\v5.2;bin\RadCont rols\v5.3"
/>
| </assemblyBinding>
| </runtime>
|
|
| and this will work for most .net applications such as winform, console,
| service.... However, the ASP.NET clr host is particular one which will
| always force the appdomain to only utilize the private "bin" folder as
the
| probing path. In another word, no matter we specify what in the
| /runtime/assemblyBinding/probing/@privatePath , the ASP.NET appDomain
| still use only "bin" as probing path. To verify this, you can also use
the
| following code to output the probing path of the current running asp;.net
| application:
|
| Response.Write("<br>" + AppDomain.CurrentDomain.RelativeSearchPath);
|
| So the behavior and the fusion log you viewed are all correct. As for the
| beta version behavior you mentioned, I think it maybe a temporarly
behavior
| since at that time some small parts has not been ready yet.
|
| Hope helps. Thanks,
|
| Steven Cheng
| Microsoft Online Support
|
| Get Secure! www.microsoft.com/security
| (This posting is provided "AS IS", with no warranties, and confers no
| rights.)
|
|
|
| --------------------
| | Thread-Topic: Probing Change from B2 to RTM??
| | thread-index: AcXkiBpUBhDeXbt/Rnmt0xnQIL27zw==
| | X-WBNR-Posting-Host: 129.22.161.11
| | From: =?Utf-8?B?Sm9lbCBEIEtyYWZ0?= <(E-Mail Removed)>
| | Subject: Probing Change from B2 to RTM??
| | Date: Tue, 8 Nov 2005 09:16:05 -0800
| | Lines: 73
| | Message-ID: <(E-Mail Removed)>
| | MIME-Version: 1.0
| | Content-Type: text/plain;
| | charset="Utf-8"
| | Content-Transfer-Encoding: 7bit
| | X-Newsreader: Microsoft CDO for Windows 2000
| | Content-Class: urn:content-classes:message
| | Importance: normal
| | Priority: normal
| | X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.3790.0
| | Newsgroups: microsoft.public.dotnet.framework.aspnet
| | NNTP-Posting-Host: TK2MSFTNGXA03.phx.gbl 10.40.2.250
| | Path: TK2MSFTNGXA01.phx.gbl!TK2MSFTNGP08.phx.gbl!TK2MSFT NGXA03.phx.gbl
| | Xref: TK2MSFTNGXA01.phx.gbl
| microsoft.public.dotnet.framework.aspnet:136992
| | X-Tomcat-NG: microsoft.public.dotnet.framework.aspnet
| |
| | I'm using controls in my ASP.NET application from a couple of vendors.
| | Between the vendors and thier versioning, I've set up subfolders under
my
| bin
| | directory:
| | bin
| | bin\Infragistics\v5.2
| | bin\RadControls\v5.3
| |
| | Under 2.0b2, I had the following setup in my web.config:
| | <runtime>
| | <assemblyBinding xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v1">
| | <probing
privatePath="bin;bin\Infragistics\v5.2;bin\RadCont rols\v5.3"
| />
| | </assemblyBinding>
| | </runtime>
| |
| | In addition, I needed a couple of explicit references:
| | <assemblies>
| | <add assembly="Infragistics.WebUI.Shared.v5.2" />
| | <add assembly="Infragistics.WebUI.UltraWebGrid.v5.2" />
| | </assemblies>
| |
| | Everything was fine.
| | But under RTM, I have this error:
| | Parser Error Message: Could not load file or assembly
| | 'Infragistics.WebUI.Shared.v5.2' or one of its dependencies. The system
| | cannot find the file specified.
| |
| | The binding log shows that my probing subdirectories are not even being
| | considered when resolving this assembly reference.
| |
| | === Pre-bind state information ===
| | LOG: User = NT AUTHORITY\NETWORK SERVICE
| | LOG: DisplayName = Infragistics.WebUI.Shared.v5.2,
Version=5.2.20052.27,
| | Culture=neutral, PublicKeyToken=7dd5c3163f2cd0cb
| | (Fully-specified)
| | LOG: Appbase = file:///D:/IIS/dev/
| | LOG: Initial PrivatePath = D:\IIS\dev\bin
| | Calling assembly : (Unknown).
| | ===
| | LOG: This bind starts in default load context.
| | LOG: Using application configuration file: D:\IIS\dev\web.config
| | LOG: Using host configuration file:
| | \\?\c:\windows\microsoft.net\framework\v2.0.50727\ aspnet.config
| | LOG: Using machine configuration file from
| | C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\conf ig\machine.config.
| | LOG: Post-policy reference: Infragistics.WebUI.Shared.v5.2
| | LOG: Attempting download of new URL
| | file:///C:/WINDOWS/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/Temporary ASP.NET
| | Files/root/a93f530a/20d051ee/Infragistics.WebUI.Shared.v5.2.DLL.
| | LOG: Attempting download of new URL
| | file:///C:/WINDOWS/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/Temporary ASP.NET
| |
|
Files/root/a93f530a/20d051ee/Infragistics.WebUI.Shared.v5.2/Infragistics.Web
| UI.Shared.v5.2.DLL.
| | LOG: Attempting download of new URL
| | file:///D:/IIS/dev/bin/Infragistics.WebUI.Shared.v5.2.DLL.
| | LOG: Attempting download of new URL
| |
|
file:///D:/IIS/dev/bin/Infragistics.WebUI.Shared.v5.2/Infragistics.WebUI.Sha
| red.v5.2.DLL.
| | LOG: Attempting download of new URL
| | file:///C:/WINDOWS/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/Temporary ASP.NET
| | Files/root/a93f530a/20d051ee/Infragistics.WebUI.Shared.v5.2.EXE.
| | LOG: Attempting download of new URL
| | file:///C:/WINDOWS/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/Temporary ASP.NET
| |
|
Files/root/a93f530a/20d051ee/Infragistics.WebUI.Shared.v5.2/Infragistics.Web
| UI.Shared.v5.2.EXE.
| | LOG: Attempting download of new URL
| | file:///D:/IIS/dev/bin/Infragistics.WebUI.Shared.v5.2.EXE.
| | LOG: Attempting download of new URL
| |
|
file:///D:/IIS/dev/bin/Infragistics.WebUI.Shared.v5.2/Infragistics.WebUI.Sha
| red.v5.2.EXE.
| |
| | Ugh. What happened? Did I not do it correctly in b2, and now I'm off
| | kilter in RTM? From the docs, I think I have everything set up right,
| but
| | there really aren't many references that combine these two situations.
| |
| | --
| | Joel D Kraft
| | Case Western Reserve University
| |
|
|

 
Reply With Quote
 
 
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Resource Probing Issue - Troubleshooting help? =?Utf-8?B?VHlydmVu?= ASP .Net 0 03-27-2005 04:15 AM
SystemC + VHDL cosim, hierarchy probing, etc... jjohnson@cs.ucf.edu VHDL 2 12-20-2004 05:05 PM
<probing> element in Web.config Jiho Han ASP .Net 2 06-08-2004 01:30 PM
Assembly probing does not work Pavils Jurjans ASP .Net 2 05-12-2004 07:04 AM
Re: Assembly probing for Web app with subfolders Stan ASP .Net 1 10-20-2003 01:44 AM



Advertisments