Velocity Reviews - Computer Hardware Reviews

Velocity Reviews > Newsgroups > Programming > ASP .Net > Parse error message - repeat under managed account

Reply
Thread Tools

Parse error message - repeat under managed account

 
 
Roland Hall
Guest
Posts: n/a
 
      04-09-2005
Since I'm not getting any response from the community, I'm reposting this
under my managed account.

I've turned my web.config friendly error messages off and it may be easier
to view what I'm experiencing than try to translate it.

Here's the error:

Line 1: <%@ Application Codebehind="Global.asax.vb"
Inherits="netfraud.us.Global" %>

Here's the line in the global.asax:

<%@ Application Codebehind="Global.asax.vb" Inherits="netfraud.us.Global" %>

It was much worse but I am at this point now. I had Access forbidden and
Access Denied. FPSE 2K2 and I went round and round.

I have a subdomain: forums.netfraud.us which, during my battle with FPSE,
was down. It removed, or I told it to remove my RX (script only) settings
for the site. It now works again. The subdomain is actually
\webroot\forums. I don't know why I'm have such a mental block with .NET
and VS.2K3. Perhaps it is all the years of VS 6 and Classic ASP. Any
pointers to some reference for basic understanding and step through configs
would also be helpful. All references I have found are complicated configs.
They're not too technical, they just don't apply and the MSFT articles don't
seem to have much in them or it's How-To, but not What-To-Do when How-To
fails.
Ex. http://support.microsoft.com/default...297954&sd=tech

TIA...

Roland


 
Reply With Quote
 
 
 
 
Ken Schaefer
Guest
Posts: n/a
 
      04-09-2005
Please post the *exact* error message that you are seeing.

Thanks

--
Blog: www.adopenstatic.com/cs/blogs/ken/
Web: www.adopenstatic.com


"Roland Hall" <(E-Mail Removed)> wrote in message
news:(E-Mail Removed)...
: Since I'm not getting any response from the community, I'm reposting this
: under my managed account.
:
: I've turned my web.config friendly error messages off and it may be easier
: to view what I'm experiencing than try to translate it.
:
: Here's the error:
:
: Line 1: <%@ Application Codebehind="Global.asax.vb"
: Inherits="netfraud.us.Global" %>
:
: Here's the line in the global.asax:
:
: <%@ Application Codebehind="Global.asax.vb" Inherits="netfraud.us.Global"
%>
:
: It was much worse but I am at this point now. I had Access forbidden and
: Access Denied. FPSE 2K2 and I went round and round.
:
: I have a subdomain: forums.netfraud.us which, during my battle with FPSE,
: was down. It removed, or I told it to remove my RX (script only) settings
: for the site. It now works again. The subdomain is actually
: \webroot\forums. I don't know why I'm have such a mental block with .NET
: and VS.2K3. Perhaps it is all the years of VS 6 and Classic ASP. Any
: pointers to some reference for basic understanding and step through
configs
: would also be helpful. All references I have found are complicated
configs.
: They're not too technical, they just don't apply and the MSFT articles
don't
: seem to have much in them or it's How-To, but not What-To-Do when How-To
: fails.
: Ex. http://support.microsoft.com/default...297954&sd=tech
:
: TIA...
:
: Roland
:
:


 
Reply With Quote
 
 
 
 
Juan T. Llibre
Guest
Posts: n/a
 
      04-09-2005
1.
Have you compiled your application?

That is typical when the project hasn't
been recompiled, after a coding change.

Try rebuilding your solution.

2.
Open up your global.asax.vb file (the code-behind file for the global.asax
file)
and make sure its namespace is actually "netfraud.us" and that the
classname is actually "Global".

If not, change the Inherits line accordingly.

Btw, you could have spared yourself some hassle
if you had Googled for your problem.

http://www.google.com/advanced_search?hl=en

Going to the "Advanced Search" Google page
and doing an *exact phrase* search for

<%@ Application Codebehind="Global.asax.vb" Inherits="

turns up about 650 references to the same problem.

The first few have the same recommendations I just posted
regarding how to fix this well-known problem.




Juan T. Llibre
ASP.NET MVP
http://asp.net.do/foros/
Foros de ASP.NET en Espaņol
Ven, y hablemos de ASP.NET...
======================

"Roland Hall" <(E-Mail Removed)> wrote in message
news:(E-Mail Removed)...
> Since I'm not getting any response from the community, I'm reposting this
> under my managed account.
>
> I've turned my web.config friendly error messages off and it may be easier
> to view what I'm experiencing than try to translate it.
>
> Here's the error:
>
> Line 1: <%@ Application Codebehind="Global.asax.vb"
> Inherits="netfraud.us.Global" %>
>
> Here's the line in the global.asax:
>
> <%@ Application Codebehind="Global.asax.vb" Inherits="netfraud.us.Global"
> %>
>
> It was much worse but I am at this point now. I had Access forbidden and
> Access Denied. FPSE 2K2 and I went round and round.
>
> I have a subdomain: forums.netfraud.us which, during my battle with FPSE,
> was down. It removed, or I told it to remove my RX (script only) settings
> for the site. It now works again. The subdomain is actually
> \webroot\forums. I don't know why I'm have such a mental block with .NET
> and VS.2K3. Perhaps it is all the years of VS 6 and Classic ASP. Any
> pointers to some reference for basic understanding and step through
> configs
> would also be helpful. All references I have found are complicated
> configs.
> They're not too technical, they just don't apply and the MSFT articles
> don't
> seem to have much in them or it's How-To, but not What-To-Do when How-To
> fails.
> Ex. http://support.microsoft.com/default...297954&sd=tech
>
> TIA...
>
> Roland
>
>



 
Reply With Quote
 
Kristofer Gafvert
Guest
Posts: n/a
 
      04-10-2005
Hi Roland,

I can only see the line that is the problem, but i cannot find any
description of what is actually wrong. This is usually written above this
text line.

Could you please include this?

Thanks!

--
Regards,
Kristofer Gafvert
www.gafvert.info - My Articles and help
www.ilopia.com


Roland Hall wrote:

> Since I'm not getting any response from the community, I'm reposting this
> under my managed account.
>
> I've turned my web.config friendly error messages off and it may be

easier
> to view what I'm experiencing than try to translate it.
>
> Here's the error:
>
> Line 1: <%@ Application Codebehind="Global.asax.vb"
> Inherits="netfraud.us.Global" %>
>
> Here's the line in the global.asax:
>
> <%@ Application Codebehind="Global.asax.vb"

Inherits="netfraud.us.Global" %>
>
> It was much worse but I am at this point now. I had Access forbidden and
> Access Denied. FPSE 2K2 and I went round and round.
>
> I have a subdomain: forums.netfraud.us which, during my battle with FPSE,
> was down. It removed, or I told it to remove my RX (script only)

settings
> for the site. It now works again. The subdomain is actually
> \webroot\forums. I don't know why I'm have such a mental block with .NET
> and VS.2K3. Perhaps it is all the years of VS 6 and Classic ASP. Any
> pointers to some reference for basic understanding and step through

configs
> would also be helpful. All references I have found are complicated

configs.
> They're not too technical, they just don't apply and the MSFT articles

don't
> seem to have much in them or it's How-To, but not What-To-Do when How-To
> fails.
> Ex.

http://support.microsoft.com/default...297954&sd=tech
>
> TIA...
>
> Roland

 
Reply With Quote
 
Roland Hall
Guest
Posts: n/a
 
      04-16-2005

"Ken Schaefer" <(E-Mail Removed)> wrote in message
news:(E-Mail Removed)...
: Please post the *exact* error message that you are seeing.


Server Error in '/' Application.
--------------------------------------------------------------------------------

Parser Error
Description: An error occurred during the parsing of a resource required to
service this request. Please review the following specific parse error
details and modify your source file appropriately.

Parser Error Message: Could not load type 'netfraud.us.Global'.

Source Error:

Line 1: <%@ Application Codebehind="Global.asax.vb"
Inherits="netfraud.us.Global" %>


Source File: D:\websites\netfraud\global.asax Line: 1


--------------------------------------------------------------------------------
Version Information: Microsoft .NET Framework Version:1.1.4322.2032; ASP.NET
Version:1.1.4322.2032


 
Reply With Quote
 
Roland Hall
Guest
Posts: n/a
 
      04-16-2005
"Juan T. Llibre" wrote in message
news:uDW%(E-Mail Removed)...

I'm hating MSFT today. Everything I just wrote disappeared.

: 1.
: Have you compiled your application?

I don't know s**t about VS.NET. It's a nightmare compared to VS6, at least
to me. Nothing is intuitive and help is crap. Actually it's worse than
crap but crap says enough.

: That is typical when the project hasn't
: been recompiled, after a coding change.
:
: Try rebuilding your solution.

I've tried that. I get an error.

It's my default page. How complex could it be. It refers to a
default.aspx.vb file which I do not see in solution explorer. I really
detest when something is not intuitive and it's overly complex for no
reason. It's Word Not-So Perfect all over again.

: 2.
: Open up your global.asax.vb file (the code-behind file for the global.asax
: file)
: and make sure its namespace is actually "netfraud.us" and that the
: classname is actually "Global".

I don't have one of those either but when I open the global.asax it doesn't
show me that. It shows me global.asax.vb. It opens it in Design view. It
lists some text in the middle that I cannot copy so I will have to retype
it. Thank you MSFT for making just one more element more difficult than it
has to be since you probably have to write extra code to keep it from being
hightlighted and copied.

"To add components to your class, drag them from Server Explorer or Toolbox
and use the Properties window to set their properties. To create methods
and events for your class, click here to switch to code view."

I click to switch to code view but I see nothing referring to namespace.

Imports System.Web

Imports System.Web.SessionState

Public Class Global

Inherits System.Web.HttpApplication

#Region " Component Designer Generated Code "

Public Sub New()

MyBase.New()

'This call is required by the Component Designer.

InitializeComponent()

'Add any initialization after the InitializeComponent() call

End Sub

'Required by the Component Designer

Private components As System.ComponentModel.IContainer

'NOTE: The following procedure is required by the Component Designer

'It can be modified using the Component Designer.

'Do not modify it using the code editor.

<System.Diagnostics.DebuggerStepThrough()> Private Sub InitializeComponent()

components = New System.ComponentModel.Container()

End Sub

#End Region

Sub Application_Start(ByVal sender As Object, ByVal e As EventArgs)

' Fires when the application is started

End Sub

Sub Session_Start(ByVal sender As Object, ByVal e As EventArgs)

' Fires when the session is started

End Sub

Sub Application_BeginRequest(ByVal sender As Object, ByVal e As EventArgs)

' Fires at the beginning of each request

End Sub

Sub Application_AuthenticateRequest(ByVal sender As Object, ByVal e As
EventArgs)

' Fires upon attempting to authenticate the use

End Sub

Sub Application_Error(ByVal sender As Object, ByVal e As EventArgs)

' Fires when an error occurs

End Sub

Sub Session_End(ByVal sender As Object, ByVal e As EventArgs)

' Fires when the session ends

End Sub

Sub Application_End(ByVal sender As Object, ByVal e As EventArgs)

' Fires when the application ends

End Sub

End Class

As you can see, not a lot there.

: If not, change the Inherits line accordingly.
:
: Btw, you could have spared yourself some hassle
: if you had Googled for your problem.

However helpful that sounds I did google, for days.



:
: http://www.google.com/advanced_search?hl=en
:
: Going to the "Advanced Search" Google page
: and doing an *exact phrase* search for
:
: <%@ Application Codebehind="Global.asax.vb" Inherits="
:
: turns up about 650 references to the same problem.
:
: The first few have the same recommendations I just posted
: regarding how to fix this well-known problem.

Well, I must be missing it because I don't see a fix in your answer. Please
point out my obvious oversight.

I also don't have a netfraud.us.Global, if that is supposed to be a
filename.


--
Roland Hall
/* This information is distributed in the hope that it will be useful, but
without any warranty; without even the implied warranty of merchantability
or fitness for a particular purpose. */



 
Reply With Quote
 
Roland Hall
Guest
Posts: n/a
 
      04-16-2005
"Kristofer Gafvert" wrote in message
news(E-Mail Removed)...
: Hi Roland,
:
: I can only see the line that is the problem, but i cannot find any
: description of what is actually wrong. This is usually written above this
: text line.
:

Please include what? That's all I get. That's the error. I don't see that
anywhere in my web.config. This is the error I get after running rebuild.

"Could not copy built outputs to the Web. A file named 'netfraud.us.dll'
already exists in the project and cannot be replaced while working offline."

I never told it to work offline and I don't even know how to set it in
offline mode or online mode. WHAT is offline referring to?

This is the whole page. I'm completely discouraged with VS.NET. I cannot
even see default.aspx.vb in my solution explorer. And if there's code
there, I didn't put it there.

<%@ Page Language="vb" AutoEventWireup="false"
Codebehind="default.aspx.vb"%>
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<HTML>
<HEAD>
<title>netfraud.us</title>
<meta name="GENERATOR" content="Microsoft Visual Studio .NET 7.1">
<meta name="CODE_LANGUAGE" content="Visual Basic .NET 7.1">
<meta name="vs_defaultClientScript" content="JavaScript">
<meta name="vs_targetSchema"
content="http://schemas.microsoft.com/intellisense/ie5">
<style type="text/css">
BODY, TABLE, TR, TD { font: normal 9pt sans-serif }
.banner { text-align: center }
.header { font: bold 28pt sans-serif }
.links { cursor: pointer; background: #ddd; width: 100% }
.tbl2 { text-align: center }
.c { text-align: center }
.tleft, .tright { width: 24%; vertical-align: top; }
.tmid { width: 44%; vertical-align: top; }
.t2 { width: 2% }
.t24 { width: 24%; color: white; background-color: #000; font-weight:
bold }
.t44 { width: 44%; color: white; background-color: #000; font-weight:
bold }
</style>
<script type="text/javascript">
function golink(str) {
var wname = "blank";
//,"width=" + screen.availWidth + ", height=" + screen.availHeight
var w = window.open('http://' + str,wname);
}
function gomail(str) {
location.href="mailto:" + str;
}
</script>
</HEAD>
<body MS_POSITIONING="GridLayout">
<fieldset>
<table cellpadding="1" cellspacing="2" width="96%" border="0">
<tr class="banner">
<td class="header">
<img alt="netfraud.us logo" border=0 src="/images/netfraudlogo.jpg" />
</table>
</fieldset>
<div class="tbl2">
<fieldset><legend style="COLOR: black">netfraud.us</legend>
<br />
<table cellspacing="1" cellpadding="1" width="96%" border="0">
<tr>
<td class="t24">
<div class="c">Community</div>
<td class="t2">
&nbsp;
<td class="t44">
<div class="c">News</div>
<td class="t2">
&nbsp;
<td class="t24">
<div class="c">Resources</div>
<tr>
<td class="tleft">
<div><span class="links"
onclick="location.href='http://forums.netfraud.us/'">Forums (Registration
required)</span></div>
<td class="t2">
&nbsp;
<td class="tmid">
<div><span class="links"
onclick="golink('www.isp-planet.com/news/2001/neustar_011121.html')">Neustar
Completes Transition of .US</span></div>
<td class="t2">
&nbsp;
<td class="tright">
<div><span class="links"
onclick="gomail('(E-Mail Removed)')">Neustar Customer Support</span></div>
<div><span class="links"
onclick="golink('netfraud.us/asp/rgpr.asp')">Redemption Grace Period
Reports</span></div>
</td>
</tr>
</table>
<br />
</fieldset>
</div>
<form id="Form1" method="post" runat="server">
</form>
</body>
</HTML>

--
Roland Hall
/* This information is distributed in the hope that it will be useful, but
without any warranty; without even the implied warranty of merchantability
or fitness for a particular purpose. */


 
Reply With Quote
 
Juan T. Llibre
Guest
Posts: n/a
 
      04-16-2005
Hey, Roland, do you want to try an experiment ?

Delete the code-behind global.asax file,
and replace it with this global.asax file :

global.asax:
========
<script language="VB" runat="Server">
Sub Application_OnStart(Sender as Object, E as EventArgs)
End Sub

Sub Application_OnEnd(Sender as Object, E as EventArgs)
End Sub

Sub Session_OnStart(Sender as Object, E as EventArgs)
End Sub

Sub Session_OnEnd(Sender as Object, E as EventArgs)
End Sub

Sub Application_AuthenticateRequest(ByVal sender as Object, ByVal e as
EventArgs)
End Sub

Sub Application_Error(ByVal sender as Object, ByVal e as EventArgs)
End Sub
</script>
=======

Try that, compile and run your application again,
and let me know how you do.

Backup (copy) your current global.asax and global.asax.vb files,
so you can restore them, if you want to go back to them.



Juan T. Llibre
ASP.NET MVP
http://asp.net.do/foros/
Foros de ASP.NET en Espaņol
Ven, y hablemos de ASP.NET...
======================

"Roland Hall" <(E-Mail Removed)> wrote in message
news:(E-Mail Removed)...
> "Juan T. Llibre" wrote in message
> news:uDW%(E-Mail Removed)...
>
> I'm hating MSFT today. Everything I just wrote disappeared.
>
> : 1.
> : Have you compiled your application?
>
> I don't know s**t about VS.NET. It's a nightmare compared to VS6, at
> least
> to me. Nothing is intuitive and help is crap. Actually it's worse than
> crap but crap says enough.
>
> : That is typical when the project hasn't
> : been recompiled, after a coding change.
> :
> : Try rebuilding your solution.
>
> I've tried that. I get an error.
>
> It's my default page. How complex could it be. It refers to a
> default.aspx.vb file which I do not see in solution explorer. I really
> detest when something is not intuitive and it's overly complex for no
> reason. It's Word Not-So Perfect all over again.
>
> : 2.
> : Open up your global.asax.vb file (the code-behind file for the
> global.asax
> : file)
> : and make sure its namespace is actually "netfraud.us" and that the
> : classname is actually "Global".
>
> I don't have one of those either but when I open the global.asax it
> doesn't
> show me that. It shows me global.asax.vb. It opens it in Design view.
> It
> lists some text in the middle that I cannot copy so I will have to retype
> it. Thank you MSFT for making just one more element more difficult than
> it
> has to be since you probably have to write extra code to keep it from
> being
> hightlighted and copied.
>
> "To add components to your class, drag them from Server Explorer or
> Toolbox
> and use the Properties window to set their properties. To create methods
> and events for your class, click here to switch to code view."
>
> I click to switch to code view but I see nothing referring to namespace.
>
> Imports System.Web
>
> Imports System.Web.SessionState
>
> Public Class Global
>
> Inherits System.Web.HttpApplication
>
> #Region " Component Designer Generated Code "
>
> Public Sub New()
>
> MyBase.New()
>
> 'This call is required by the Component Designer.
>
> InitializeComponent()
>
> 'Add any initialization after the InitializeComponent() call
>
> End Sub
>
> 'Required by the Component Designer
>
> Private components As System.ComponentModel.IContainer
>
> 'NOTE: The following procedure is required by the Component Designer
>
> 'It can be modified using the Component Designer.
>
> 'Do not modify it using the code editor.
>
> <System.Diagnostics.DebuggerStepThrough()> Private Sub
> InitializeComponent()
>
> components = New System.ComponentModel.Container()
>
> End Sub
>
> #End Region
>
> Sub Application_Start(ByVal sender As Object, ByVal e As EventArgs)
>
> ' Fires when the application is started
>
> End Sub
>
> Sub Session_Start(ByVal sender As Object, ByVal e As EventArgs)
>
> ' Fires when the session is started
>
> End Sub
>
> Sub Application_BeginRequest(ByVal sender As Object, ByVal e As EventArgs)
>
> ' Fires at the beginning of each request
>
> End Sub
>
> Sub Application_AuthenticateRequest(ByVal sender As Object, ByVal e As
> EventArgs)
>
> ' Fires upon attempting to authenticate the use
>
> End Sub
>
> Sub Application_Error(ByVal sender As Object, ByVal e As EventArgs)
>
> ' Fires when an error occurs
>
> End Sub
>
> Sub Session_End(ByVal sender As Object, ByVal e As EventArgs)
>
> ' Fires when the session ends
>
> End Sub
>
> Sub Application_End(ByVal sender As Object, ByVal e As EventArgs)
>
> ' Fires when the application ends
>
> End Sub
>
> End Class
>
> As you can see, not a lot there.
>
> : If not, change the Inherits line accordingly.
> :
> : Btw, you could have spared yourself some hassle
> : if you had Googled for your problem.
>
> However helpful that sounds I did google, for days.
>
>
>
> :
> : http://www.google.com/advanced_search?hl=en
> :
> : Going to the "Advanced Search" Google page
> : and doing an *exact phrase* search for
> :
> : <%@ Application Codebehind="Global.asax.vb" Inherits="
> :
> : turns up about 650 references to the same problem.
> :
> : The first few have the same recommendations I just posted
> : regarding how to fix this well-known problem.
>
> Well, I must be missing it because I don't see a fix in your answer.
> Please
> point out my obvious oversight.
>
> I also don't have a netfraud.us.Global, if that is supposed to be a
> filename.
>
>
> --
> Roland Hall
> /* This information is distributed in the hope that it will be useful, but
> without any warranty; without even the implied warranty of merchantability
> or fitness for a particular purpose. */
>
>
>



 
Reply With Quote
 
Roland Hall
Guest
Posts: n/a
 
      04-16-2005

"Kristofer Gafvert" <(E-Mail Removed)> wrote in message
news(E-Mail Removed)...
: Hi Roland,
:
: I can only see the line that is the problem, but i cannot find any
: description of what is actually wrong. This is usually written above this
: text line.

Ok, it appears there is a button called "show all files". Wondering why the
default is to not have all files shown. Has MSFT not learned from Windows
Explorer and worms that all files should be shown by default?

Ok, I can now see .vb files but I still cannot open global.asax, just the
..vb one and there is another beneath that, .resx, which I assume is a
resource file.

I see a bin folder. It has 2 files in it:

netfraud.us.dll
netfraud.us.pdb

Can I delete the .dll and try a rebuild?

--
Roland Hall
/* This information is distributed in the hope that it will be useful, but
without any warranty; without even the implied warranty of merchantability
or fitness for a particular purpose. */


 
Reply With Quote
 
Juan T. Llibre
Guest
Posts: n/a
 
      04-16-2005
re:
> Ok, it appears there is a button called "show all files".
> Wondering why the default is to not have all files shown.


OK, glad you found that out.

Try deleting those two files ( global.asax and global.asax.vb )
and using the *single* ( not code-behind ) file I sent in my
previous message.

You can delete the netfraud.us.dll
and netfraud.us.pdb before recompiling your app.




Juan T. Llibre
ASP.NET MVP
http://asp.net.do/foros/
Foros de ASP.NET en Espaņol
Ven, y hablemos de ASP.NET...
======================

"Roland Hall" <(E-Mail Removed)> wrote in message
news:(E-Mail Removed)...
>
> "Kristofer Gafvert" <(E-Mail Removed)> wrote in message
> news(E-Mail Removed)...
> : Hi Roland,
> :
> : I can only see the line that is the problem, but i cannot find any
> : description of what is actually wrong. This is usually written above
> this
> : text line.
>
> Ok, it appears there is a button called "show all files". Wondering why
> the
> default is to not have all files shown. Has MSFT not learned from Windows
> Explorer and worms that all files should be shown by default?
>
> Ok, I can now see .vb files but I still cannot open global.asax, just the
> .vb one and there is another beneath that, .resx, which I assume is a
> resource file.
>
> I see a bin folder. It has 2 files in it:
>
> netfraud.us.dll
> netfraud.us.pdb
>
> Can I delete the .dll and try a rebuild?
>
> --
> Roland Hall
> /* This information is distributed in the hope that it will be useful, but
> without any warranty; without even the implied warranty of merchantability
> or fitness for a particular purpose. */
>
>



 
Reply With Quote
 
 
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Parse error message - repeat under managed account Roland Hall ASP .Net Security 11 04-19-2005 09:49 AM
"Access is denied" error when running schtasks.exe under ASPNET account in win2k3 server Yehuda Vernik ASP .Net Security 1 10-19-2004 06:55 PM
Cannot find message resources under key org.apache.struts.action.MESSAGE Joos Nielsen Java 2 06-03-2004 11:30 PM
Cannot find message resources under key org.apache.struts.action.MESSAGE Hari Om Java 3 10-01-2003 08:17 PM



Advertisments