Velocity Reviews

Velocity Reviews (http://www.velocityreviews.com/forums/index.php)
-   HTML (http://www.velocityreviews.com/forums/f31-html.html)
-   -   Simples! (http://www.velocityreviews.com/forums/t708935-simples.html)

Lester Lane 12-16-2009 05:08 PM

Simples!
 
I need a simple index page that just loads a GIF that basically states
"site under construction". I knocked up the following:

<html>

<head>
</head>

<body>

<p align="center">&nbsp;</p>
<p align="center">&nbsp;</p>
<p align="center">&nbsp;</p>
<p align="center"><img border="0" src="Images/LogoForWeb.gif"
width="800" height="307"></p>

</body>

</html>

Can someone please tell me why I get a broken pic link on the site?
The file is there, the directory is correct. Thanks.

+mrcakey 12-16-2009 05:26 PM

Re: Simples!
 
"Lester Lane" <james@ppm-investments.co.uk> wrote in message
news:4e5ea908-a39d-4526-a4fe-006e814e2afb@19g2000vbq.googlegroups.com...
>I need a simple index page that just loads a GIF that basically states
> "site under construction". I knocked up the following:
>
> <html>
>
> <head>
> </head>
>
> <body>
>
> <p align="center">&nbsp;</p>
> <p align="center">&nbsp;</p>
> <p align="center">&nbsp;</p>
> <p align="center"><img border="0" src="Images/LogoForWeb.gif"
> width="800" height="307"></p>
>
> </body>
>
> </html>
>
> Can someone please tell me why I get a broken pic link on the site?
> The file is there, the directory is correct. Thanks.


As everyone else will point out, your HTML's outdated and invalid. Without
access to the URL where the page is we can't help you really, but I suspect
strongly that the file and/or directory are actually NOT there.

--
+mrcakey



Jukka K. Korpela 12-16-2009 05:34 PM

Re: Simples!
 
Lester Lane wrote:

> I need a simple index page that just loads a GIF that basically states
> "site under construction".


No, you don't. Ever since the 1990s, such statements have been a sign of
empty promises and clueless sites, and many pages created in the 1990s would
still carry the same statement if their owners had not stopped paying for
the existence of their "under construction" pages.

It would make _some_ sense to have a statement like

"A site about navel fluff collections will be opened here in February 2010."

But most people wouldn't believe it if they happened to stumble across it,
and the rest just wouldn't care.

> <img border="0" src="Images/LogoForWeb.gif"
> width="800" height="307">


So that would be the only content, an img tag without an alt attribute? I
smell trolling.

> Can someone please tell me why I get a broken pic link on the site?


The URL does not refer to an imgae.

> The file is there, the directory is correct. Thanks.


The URL is not correct. But it doesn't really matter.

--
Yucca, http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/


Harlan Messinger 12-16-2009 06:08 PM

Re: Simples!
 
Lester Lane wrote:
> I need a simple index page that just loads a GIF that basically states
> "site under construction". I knocked up the following:
>
> <html>
>
> <head>
> </head>
>
> <body>
>
> <p align="center">&nbsp;</p>
> <p align="center">&nbsp;</p>
> <p align="center">&nbsp;</p>
> <p align="center"><img border="0" src="Images/LogoForWeb.gif"
> width="800" height="307"></p>
>
> </body>
>
> </html>
>
> Can someone please tell me why I get a broken pic link on the site?
> The file is there, the directory is correct. Thanks.


The file isn't there or the directory is incorrect or the server isn't
authorized to read the file or your browser is set not to display images.

Apart from that, you are missing the required *alt* attribute on the img
tag, so you are missing the opportunity to tell people who can't see
your image (whether because they are using a text-only device or because
your server isn't serving the image) that your site is under construction.

dorayme 12-16-2009 08:13 PM

Re: Simples!
 
In article <GS8Wm.52617$La7.41620@uutiset.elisa.fi>,
"Jukka K. Korpela" <jkorpela@cs.tut.fi> wrote:

> > <img border="0" src="Images/LogoForWeb.gif"
> > width="800" height="307">

>
> So that would be the only content, an img tag without an alt attribute? I
> smell trolling.


When your nose was working better, you would have used the "clueless"
word.

--
dorayme

dorayme 12-16-2009 08:15 PM

Re: Simples!
 
In article <7osm1gF3rbhcbU1@mid.individual.net>,
Harlan Messinger <hmessinger.removethis@comcast.net> wrote:

> > Can someone please tell me why I get a broken pic link on the site?
> > The file is there, the directory is correct. Thanks.

>
> The file isn't there or the directory is incorrect or the server isn't
> authorized to read the file or your browser is set not to display images.


Perhaps someone might add that some server software is case sensitive
and the name of the image in the HTML might be different by as little as
one letter's case.

--
dorayme

Doug Miller 12-16-2009 09:47 PM

Re: Simples!
 
In article <4e5ea908-a39d-4526-a4fe-006e814e2afb@19g2000vbq.googlegroups.com>, Lester Lane <james@ppm-investments.co.uk> wrote:
[...]
><p align="center"><img border="0" src="Images/LogoForWeb.gif"

[...]
>Can someone please tell me why I get a broken pic link on the site?


Because either the file "Images/LogoForWeb.gif" doesn't exist, or you don't
have access to it.

>The file is there, the directory is correct. Thanks.


Check spelling, including case. Windows servers are not case-sensitive WRT to
file names; many Unix servers are.


All times are GMT. The time now is 06:07 AM.

Powered by vBulletin®. Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO ©2010, Crawlability, Inc.