Velocity Reviews

Velocity Reviews (http://www.velocityreviews.com/forums/index.php)
-   Cisco (http://www.velocityreviews.com/forums/f27-cisco.html)
-   -   Subnetting problem? (http://www.velocityreviews.com/forums/t34940-subnetting-problem.html)

Jorge Paredes 08-13-2004 09:02 AM

Subnetting problem?
 
Hi all:

I have a router with this routing and interface configuration :

interface ethernet 0
ip address 192.168.100.1 255.255.255.248
interface ethernet 1
ip address 192.168.100.9 255.255.255.248
interface ethernet 5
ip address 172.16.1.1 255.255.255.252
!
ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 172.16.1.2
ip route 192.168.100.128 255.255.255.192 172.16.1.2

The problem: When I trie to do a ping from a server in interface "ethernet
0" (f.e.) with IP address 192.168.100.2 using the IP default gateway
192.168.100.1 to IP address 192.168.100.130 (f.e.) the result is:
"!.!.!.!.!.!.!.!".

If I configure a host route "ip route 192.168.100.130 255.255.255.255
172.16.1.2" all works fine, the ping result is "!!!!!!!!!!!!!!".

What is happen?

TIA
Jorge



PES 08-13-2004 09:52 AM

Re: Subnetting problem?
 
"Jorge Paredes" <paredesj@tsai.es> wrote in message
news:cfi03h$khn$1@nsnmrro2-gest.nuria.telefonica-data.net...
> Hi all:
>
> I have a router with this routing and interface configuration :
>
> interface ethernet 0
> ip address 192.168.100.1 255.255.255.248
> interface ethernet 1
> ip address 192.168.100.9 255.255.255.248
> interface ethernet 5
> ip address 172.16.1.1 255.255.255.252
> !
> ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 172.16.1.2
> ip route 192.168.100.128 255.255.255.192 172.16.1.2
>
> The problem: When I trie to do a ping from a server in interface "ethernet
> 0" (f.e.) with IP address 192.168.100.2 using the IP default gateway
> 192.168.100.1 to IP address 192.168.100.130 (f.e.) the result is:
> "!.!.!.!.!.!.!.!".
>
> If I configure a host route "ip route 192.168.100.130 255.255.255.255
> 172.16.1.2" all works fine, the ping result is "!!!!!!!!!!!!!!".
>
> What is happen?
>
> TIA
> Jorge
>


Do a show ip route and look for two equal routes to 192.168.100.130. Also,
make sure there are no policy routes (route-maps) on e0.




All times are GMT. The time now is 02:06 PM.

Powered by vBulletin®. Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO ©2010, Crawlability, Inc.